Aadu Must teenib Tartu volikogu esimehena 45 000 krooni kuus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu volikogu seitsmenda koosseisu esimeheks sai Aadu Must.
Tartu volikogu seitsmenda koosseisu esimeheks sai Aadu Must. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavolikogu esimeheks sai keskerakondlane Aadu Must. Arvult seitsmenda Tartu linnavolikogu koosseisu esimesel istungil sai Must 27 voliniku poolthäält.


Linnavolikogu pressiesindaja teatel jätsid Aadu Musta poolt hääletamata 17 saadikut, kes hääletasid Isamaa ja Res Publica Liidu poolt volikogu esimehe kandidaadiks seatud Peeter Laursoni poolt.

Must on varemgi Tartu volikogu esimees olnud. Seda perioodil 1. november 2001 - 26. märts 2007.

Järgnes volikogu esimehe hüvitise määramine. Toivo Ka­­baneni, Väino Kulli, Urmas Kruuse, Karin Jaansoni, Toomas Kapi ja Vladimir Šokmani esitatud ettepaneku kohaselt pidi kuutasuks saama 45 000 krooni, sellele lisandub 4000 krooni hüvitist isikliku auto kasutamise eest ja piiramatu mobiililimiit. See ettepanek läks ka läbi.

Volikogu senise esimehe Olev Raju kuutasu oli pärast märtsikuist kärbet 44 724 krooni, autohüvitis 2000 krooni ja mobiililimiit piiramatu.

Võrdluseks: Pärnu Postimehe andmetel on täna Pärnu linnavolikogu esimeheks valitud Cardo Remmeli lisatasu lisaks saadiku hüvitisele 12 000 – 13 000 krooni kuus.

CV

Linnavolikogu esimees
Aadu Must (58)


• Sündinud Pärnus, õppinud Tartu 7. keskkoolis ja Tartu Ülikoolis (ajalookandidaat).
• Töötanud suure osa elust Tartu Ülikoolis, praegu arhiivinduse õppetooli professor. Alates 2007. aastast kuni täna­­vuste kohalike valimisteni oli riigikogu liige.
• Aadu Must juhtis Tartu linnavolikogu tööd ka aastatel 2001–2007.
• Abielus, neli tütart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles