Trikiratturid möllasid geipealinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlane Ingvar Neumann näitab oskusi koduses skate-pargis.
Tartlane Ingvar Neumann näitab oskusi koduses skate-pargis. Foto: Priit Mürk

«Võistlus sai just läbi ja siis öeldi meile, et legendaarne trikiratuur Mat Hoffman teeb meiega intervjuu. Hoffman rääkis, et oo, poisid, ma olen teist palju kuulnud, ja siis küsis: mis teie nimed on,» naeris Ingvar Neumann.

Tartlased Ingvar Neumann ja Andres Lainevool osalesid 4.–6. juulini Suzuki BMX Masters 2008 võistlustel Kölnis, kus saavutasid aukartustäratavad tulemused tänavasõidus ja minirambi võistluses.

Lainevool võitis nii masters-klassi tänavasõidu kui ka amatööride Braun spine mini võistluse.

Neumann sai vastavalt kuuenda ja seitsmenda koha.

«Andu esimene street’i raund poleks paremini saanud minna,» rääkis Neumann. «Ta tegi absoluutselt kõik trikid ära, mis ta vähegi mõtles. No nii ideaalne – 15 trikki ühe minuti jooksul ja mitte ühtegi ebaõnnestumist.»

«Ma oleks võinud ka paremini sõita, aga ma ei tea, mis mul viga oli – kas ei maganud välja või… igatahes trikid ei tulnud välja,» rääkis Neumann. «Rattaga on nii, et kui ühes kohas ühte asja teha ei saa, siis ei saa ka teises kohas teist asja teha.»

Trikirattur ütles, et on juba kaks aastat tahtnud Kölni BMX Mastersi võistlustele minna. «Mõlemal aastal on täpselt kümme päeva enne minuga midagi juhtunud,» rääkis ta. «Ükskord läks sääreluu ja teine kord oli mingi lihase rebestus, et ei saanud tükk aega kõndida.»

Iga päev õpib midagi uut

«Siis saime teada, et Köln on geide ja lesbide pealinn,» rääkis Neumann. «Mõnus paraad oli ja… poisid ja tüdrukud musitasid teineteist ja… lõbus oli.»

«Ma ei saanud nädal aega enne Saksamaale minekut aru, mis vahe on Kölnil ja Cologne’il,» naeris Neumann. «Ja mina ei olnud ainuke muidugi – seal oli palju veel selliseid. Iga päev õpime jälle midagi.»

«Saksa õlut jõime – see ei meeldinud üldse,» ütles trikirattur. «Aga lõpus hakkas harjuma sellega… mingi Kölsch oli.»

Neumanni sõnul sai rahvusvaheline sõitjate seltskond hästi läbi, mõned vahejuhtumid siiski olid.

«Pidu oli ja ühel pro-sõitjal, Ben Wallace’il, löödi kumminuiaga hambad välja ja rebiti kõrvarõngas läbi kõrva ära,» rääkis Neumann. «Nad laamendasid hotellis ja ma ei saanudki päris täpselt aru, aga turvamehed ja politsei olid seotud sellega igatahes.»

Tuleval aastal pro-klassi

Mehed käisid Kölnis oma raha eest, kuid järgmisel aastal on plaanis uuesti sponsoritelt toetust küsida.

«Nüüd me lähme pro-klassi, oleks vaja sponsoritelt juba enne võistlusi raha saada, et sõitma õppida,» rääkis Neumann.

Ta lisas, et Eestis tuleb kõik ise püsti panna. «Aga kui siin ise ehitad, siis ei jõua ju sõita,» tõdes Ingvar Neumann.

Ta oli üpriski kindel, et lähevad Andres Lainevooluga ka järgmisel aastal Kölni. «Või kui sinna ei lähe, siis mujale, aga pro-klassi.»

Üldiselt jäi Tartu trikirattur üritusega rahule.

«Tegelt oli vinge, aga midagi oli nagu puudu – ma ei tea, mis asi see oli. Võis olla, et kõik oli nii laiali – pidu oli kaugel ja õlu oli kallis. Aga mõnus pingelangus oli küll, kui võistlus läbi sai,» tõdes Neumann.

Suzuki BMX Masters

• Võistlusi peetakse Saksamaal Kölnis Jugendpark’is.

• Osalejaid üle 500.

• Võisteldakse kategooriates street (tänavasõit), miniramp, vert, flatland ja dirt kolmes grupis: amateur, master ja pro. Minirambis ja vert’is on kaks klassi: amateur ja pro. Dirt’i said sõita ainult pro-d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles