Põnni pidu tuulutab tublisti kaugast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Solovjov (esiplaanil) pillerkaaritas end kolmeaastaseks reedel Annelinnas Rübliku mängumaal.
Andrei Solovjov (esiplaanil) pillerkaaritas end kolmeaastaseks reedel Annelinnas Rübliku mängumaal. Foto: Sille Annuk

Tartu Mänguasjamuuseumi pedagoogi Mare Rannasti sõnul on lastele suursuguse ja kuluka sünnipäevapeo korraldamine trendiks kujunenud, kuid mudilastele on palju olulisem, et ka vanemad üritusest osa võtaksid.

«Selline tunne, et pulmapidu tuleb,» kirjeldas Rannast sünnipäevi, mille eest vanemad on nõus korralikult rahakotti kergendama. Samas lisas ta, et laste sünnipäeval ei peaks ehk materiaalsetele väärtustele rõhuma. «Elus algab kõik väga uhkesti, aga kui tuleb tulevikus raskusi?»

Möödunud reedel tähistas Annelinnas Rübliku mängumaal kolmeaastaseks saamist Andrei Solovjov oma kümmekonna sõbraga.

Andrei ema Jelena Solovjova rääkis, et tema tutvusringkonnas on populaarne korraldada laste sünnipäevasid renditud ruumides, sest see on täiskasvanutele kõige mugavam variant.

Klouni näoga võileib

Sünnipäevade korraldajate sõnul on peole kutsutud esinema kloune, Pipisid, baleriine ja ka nukuteater. Samas ütles Rübliku mängumaa juhataja Terje Viilol, et näiteks Tähe tänavas mai alguses avatud uuel mängumaal on nii palju atraktsioone, et õhtujuhte pole vajagi. Tema sõnul on Tähe tänava uus mängumaa populaarne just poiste seas.

K-Cateringi juht Krista Kalmus ütles, et catering-teenused on laste sünnipäevadel väga populaarsed.

Oluliseks pidas ta, et suupisted näeksid lõbusad välja, näiteks klouni näoga võileivatort või seenekujulised suupisted. «Ei ole lihtsalt nii, et salatiga kauss lauale,» ütles Kalmus.

Võimalik on tellida ka luksuslikke lisateenuseid. Näiteks Ülenurme Laste Võlumaailm pakub välja «võlutakso» teenust. Teisisõnu on tegu limusiiniga, mis põnnid pärast pidu kodudesse viib. Kahe sõidu eest laste kojuviimiseks tuleb välja käia tuhat krooni.

Popid stiilipeod

Viilol ütles, et on vanemaid, kes peokoha rendivad, kuid ka tähistamisel kaasa tahaksid lüüa. Värvikaimad sünnipäevad ongi tema sõnul just need, kus ka emmed-issid osalevad.

Viilol tõi näiteks ühe meeldejääva Pipi Pikksuka teemalise sünnipäeva. «Ema oli Pipi ja kõik lapsed olid ka Pipid,» rääkis ta.

Ka Laste Võlumaailma juhataja Irma Tubli ütles, et meeldejäävaim sünnipäevapidu oli üks Pipi pidu, mille korraldasid sünnipäevalapse vanemad. «Täiesti segasummasuvila oli,» lisas ta.

Tubli sõnul ongi piraadid ja Pipid populaarseimad stiilipeo teemad. Lisaks tõi ta välja haldjate, kummituste ja kasside peo.

Rannast ütles, et lisaks peokoha rentimisele on palju võimalusi, kuidas laste sünnipäevad eriliseks teha. «Ei pea ju alati täpselt sama värk olema,» ütles ta. «Mõelge, kui ilus sünnipäev, kui näiteks botaanikaaias Pöial-Liisit lugeda.»

Tartu Mänguasjamuuseum suvisel ajal laste sünnipäevadeks ruume ei rendi. See võimalus avaneb taas septembri keskpaigast.

Suured kulud

• Ruumirent kolmeks tunniks umbes 2000 krooni.

• Õhtujuhi tellimine 250–800 krooni tund.

• Tordi tellimisel kilohind 180–600 krooni.

• Catering-teenus umbes 200 krooni lapse kohta.

• «Võlutakso» ehk kaks limusiinisõitu laste kojuviimiseks või tund aega linnas ringi sõitmiseks 1000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles