Reform otsib Tartusse abilinnapead maa ja mere tagant

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tartu volikogu esimeheks saab täna keskerakondlane Aadu Must ja aseesimeheks reformierakondlane Triin Anette Kaasik, kuid linnavalitsuse liikmed veel ei selgu.


Aadu Must kinnitas juba pühapäeval, et loobub riigikogu kohast ja tuleb Tartusse volikogu esimeheks. Vormiliselt küll kandideerib sellele ametikohale, sest volikogu esimehe valib volikogu. Reformierakonna, Keskerakonna ja Rahvaliidu täna kell 14 sõlmitava koalitsioonilepingu järgi kuulub volikogu esimehe ametipost Keskerakonnale.



Musta asemele riigikokku läks Nikolai Põdramägi, kellel seeläbi peatusid Tartu volikogu liikme volitused.



Volikogu aseesimehe ametikoht kuulub Reformierakonnale ja erakonna Tartu piirkonna juhatus ning volikogu fraktsiooni liikmed otsustasid kandidaadina üles seada Triin Anette Kaasiku, kes on Estiko juhatuse esimees.



Üks abilinnapea puudu


Selsamal koosolekul leidis veel kord kinnitust, et erakonnal napib kandidaate planeeringute ja ehituse valdkonna abilinnapea ametikohale.


Nagu nappis ka siis, kui koht eelmisel sügisel Anto Ilist vabaks jäi.



Viimases hädas kutsuti siis ametisse endine Tartu linnapea ja kogenud munitsipaalpoliitik Väino Kull, kellel aastad lubaksid ka pensionipõlve pidama jääda.



See koht on ka ainus, mis linnapea Urmas Kruuse uues linnavalitsuses veel täitmata on.



Rahvaliit jätab ametisse senise rahanduse abilinnapea Karin Jaansoni ja Keskerakond sotsiaalala abilinnapea Vladimir Šokmani.



Reformierakonnal on kolm abilinnapeakohta, millest kahel jätkavad senised mehed. Linnamajanduse eest jääb vastutama Margus Hanson ning haridus- ja kultuurivaldkonna eest Jüri Sasi. Kolmanda abilinnapea kohale kindlat inimest aga pole.



Astok jääb riigikokku


Urmas Kruuse ütles eile, et kandidaate on rohkem kui üks. Seejuures on vaadatud nii volikogu liikmete poole kui ka volikogusse mitte kuuluvate inimeste suunas.



Kuuldavasti ulatub otsijate pilk Tartu piiridest ka kaugemale. Aega puuduvat abilinnapead otsida on veel nädala jagu. Uue linnavalitsuse ametisse kinnitamine on volikogu 5. novembri istungil.



Kuigi riigikogulane Hannes Astok on avaldanud valmidust Tartusse tööle naasta, kui erakond teda linnavalitsuse liikmeks või volikogu juhtkonda vajab, näib, et esialgu jääb tema riigikokku edasi.



Nagu varasemategi valimiste järel, nii ka nüüd on mitmesuguste ametikohtadega seoses mainitud Toomas Kappi, aga temale jääb oravate teisipäevase otsuse kohaselt volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe koht. Aseesimeheks saab Kristjan Karis.



IRLil neljas asendusliige


IRLi nimekirjas 180 häälega volikokku valitud Teet Jago-mägi esitas sooviavalduse peatada aastaks tema volitused. Tema asemel sai volinikuks Elmut Paavel.



13 volikogukohta saanud, aga opositsiooni jäänud IRLil pääses volikokku juba neljas asendusliige, sest volitused on peatunud ka riigikogu liikmetel Margus Tsahknal, Peeter Tulvistel ja Ene Ergmal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles