Zavood jääb avatuks ka sügisel

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pubi Zavood Tartus.
Pubi Zavood Tartus. Foto: Sille Annuk

Tartu legendaarseim pubi Zavood ei sulge sügisest uksi, vaid alustab vajadusel kohtuteed maja omaniku, korporatsioon Vironiaga.

«Meil käivad praegu vaidlused omanikuga, sest on olemas rendileping aastani 2011,» rääkis pubi omanik Mario Pizzolanti, lisades, et Zavood ei sulge uksi enne, kui kohtuinstantsid asjasse selgust toovad.

Segadused tekkisid rendilepingute allkirjastamisega. Maja omaniku MTÜ Korporatsioon Vironia vilistlaskogu väljastas allkirjastamiseks rendilepingu Mario Pizzolantile, et pikendada 2008. aasta septembris lõppevat rendilepingut.

Erimeelsused

Samal ajal aga otsustas korporatsiooni vanematekogu, et lepingu pikendamine pole otstarbekas. Kuna lepingul puudus rendileandja allkiri, väidab majaomanik, et lepingut siiski pole ning pubi peaks uksed sügisest sulgema. Pubiomanik on teisel meelel.

«Meie suhtes kehtib esmane õiguskaitse, mis tähendab, et keegi meid välja tõsta ei saa,» selgitas Pizzolanti. Enne kohtu lõpliku otsuse teatavaks tegemist ei kavatse Zavood kuhugi kolida. Lisaks viitab ta sellele, et kohtuvaidlused võivad kesta aastaid.

Maja omaniku MTÜ Korporatsioon Vironia vilistlaskogu väidab, et rendileping kehtib 2008. aasta 1. septembrini. Vilistlaskogu esimehe Kalev Kallemetsa sõnul käib hetkel suhtlus advokaatidega, kes peaksid asjasse selgust tooma. «Oleme kindlad, et meie kaasus on tugev ning me lähme sellega arbitraažikohtusse,» rääkis Kallemets, lisades, et kohtust loodetakse saada kiire majaomanikku toetav lahendus.

Võlaõigusseaduse § 11 kohaselt loetakse kirjalik leping sõlmituks, kui lepingupooled on dokumendi allkirjastanud või vahetanud kummagi lepingupoole poolt allkirjastatud dokumendid või kirjad. Samas aga loetakse kirjalik leping sõlmituks ka siis, kui dokumendile on alla kirjutanud üksnes kohustatud lepingupool.

Omanik tahab lahti saada

Pubist kui rentnikust soovib Vironia loobuda ka juhul kui kohtulahend seda toetama ei peaks. «Meie rentnikud ja piirkonna elanikud ei kannata seda enam välja,» rääkis Kallemets. Väidetavalt on üks rentnik ära länud Zavoodi külastajate lärmakuse tõttu. Ebameeldivaid intsidente on olnud akende lõhkumisest kuni lihtsalt ebasündsa käitumiseni.

Küsimusele, kas sügisest sulgeb Zavood uksed, vastas Pizzolanti aga kindlalt ei.

«Aktiivselt tegeleme ka varuvariantide otsimisega, aga hetkel lähtume sellest, et meil on kehtiv rendileping,» rääkis Pizzolanti. Konkreetsete uute ruumide kohta Pizzolanti kommentaari anda ei soovinud, kuid täpsustas, et kohti on käidud vaatamas ning kõik need asuvad kesklinna piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles