Vastukaja: linnapuude pügamisest

, haljastus- ja puhastustee- nistu­­se spetsialist-dendroloog,
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodus näitab läheneva sügise märke. Toomepuudel juba hakkavad lehed punetama.
Loodus näitab läheneva sügise märke. Toomepuudel juba hakkavad lehed punetama. Foto: Jaan Kork

Karlova linnaosa ja Puiestee tänava pärnade pügamise intervalliks on valitud neli aastat.


Viimane lõikus tehti seal 2006. aasta talvel. Mõnel aastal võib olla puude kasv intensiivsem ning elujõulisemad puud võivad muutuda seetõttu linlastele ebamugavuse allikaks.



Vabandame, kuid tegemist ei ole linnavalitsuse pahatahtlikkuse, vaid looduse lopsakusega, millega alati ei oska arvestada.



Võimalusel kaalume puude pügamise intervalli muutmist, nii et puid pügataks igal kolmandal aastal. Meie andmetel aga ei ole Karlovas kasvavaid pärnasid kunagi tagasi lõigatud igal teisel aastal, nagu linnakodanik oma kirjas väidab («Karlova hädas puudega», TPM, 16.10).



Karlova pügatud puudega tänavatel lõigatakse puid tagasi kas selle aasta lõpus või järgmise alguses, kuid kindlasti enne järgmist vegetatsiooniperioodi.



Kindlasti tasub linna haljastus- ja puhastusteenistusele teada anda linnamaal kasvavatest puudest-põõsastest, mis segavad liiklust või on inimestele ohtlikuks muutunud. Samuti võib linnakodanik meid teavitada kuivanud puudest. Linn on suur ning ametnikud ei pruugi iga puud märgata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles