Filmihuvilisi tartlasi jagub igasse kinosse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cinamoni logo.
Cinamoni logo. Foto: Cinamon

Aasta tagasi uksed avanud kobarkino Cinamon ähvardas esialgu konkurendid välja süüa, kuid  vaatamata külastajate arvu vähenemisele tegutseb Ekraan edasi ning ka Athena on leidmas oma publikut.


«Eks suurema konkurendi tulek lõi esialgu muidugi turu sassi ja inimesed läksid juba uudsuse pärast vaatama, mida teine kino pakub. Aga nüüd on olukord jälle stabiliseerunud, inimesed on oma valikud ära teinud ja ka meile jätkub langusele vaatamata külastajaid,» rääkis Ekraani kino omanikfirma Forum Cinemas linastusjuht Rein Palosaar.



Ekraanile tähendas Cina-moni avamine Palosaare sõnul umbes 40-protsendilist külastajate arvu vähenemist. Sedavõrd suurt lööki pole kobarkino aga andnud, et Ekraan peaks sulgemise plaane.



«Aasta tagasi võibolla tõesti arvati, et me ei pea Cinamoni kõrval eriti kaua vastu, kuid hetkel me küll ei kavatse uksi kinni panna,» rääkis Palosaar.



Kõigile on ruumi


Uus suurtulija Cinamon on kino juhi Maret Kauri sõnul vallutanud aastaga umbes 70 protsenti Tartu kinoturust, kogudes 12 kuuga üle 300 000 kinokülastuse. Kauri kinnitusel soovib Cinamon oma teise tegutsemisaasta jooksul veelgi külastajaid juurde võita.



Veel mullu sügisel oli Cinamoni kinode pidaja Baltix Multiplex Venturese juht Peeter Rebane skeptiline Ekraani võimaluste suhtes kobarkino kõrval edasi tegutseda, ent Tartu Cinamoni juht Kaur praegu neid kõhklusi ei jaga.



«Kindlasti on ruumi ka teistele tegijatele, sest kinod pakuvad filme erinevale maitsele ja tartlased on võrdlemisi suured kinosõbrad. Tartu ei ole nii väike, kui arvatakse,» lausus ta.



Kauri sõnul on tartlased hakanud Cinamoni avamise järel üleüldse rohkem kinos käima ning tänu sellele on kogu Tartu kinoturg suurenenud umbes 30 protsenti.



Lisaks näitavad kinojuhi kinnitusel Lääne-Euroopa ja Ameerika kogemused, et rahaliselt kitsastel aegadel külastavad inimesed kino sagedamini, kuna see on rahakotisõbralik meelelahutus.



Filmisõprade võit

Tartu kolmest kinost on Cinamon ja Ekraan otsesemad konkurendid, Athena keskuse kino aga ei üritagi keskuse tegevjuhi Olga Aasavi sõnul konkureerida suurte kinodega.



«Meie kinosaal on väike ja ajalooline ning seda eripära ära kasutades oleme keskendunud rohkem väärtfilmide näitamisele. Ka meie külastajaskond on natuke erinev suurte kinode külastajatest,» rääkis Aasav, kelle sõnul Athena kino praegu alles töötab oma nägu sisse. 



Kuigi kinod on tihedama konkurentsi tõttu äriliselt kaotanud, on kinokülastajad Ekraani esindaja Rein Palosaare sõnul vaid võitnud sellest, et Tartus tegutseb ühe kino asemel mitu.



«Piletihinnad on soodsad, filmide valik on oluliselt laiem ja filmid jõuavad varem Tartusse, sest on piisavalt saale, kus neid näidata,» selgitas Palo-saar.



«Ja kui iga kino suudab mingit omanäolist lisaväärtust pakkuda, siis peaks Tartus olema ka pikemas perspektiivis ruumi kõigile kolmele kinole,» lisas ta.



Kristiina Kruuse on Tartu Postimehe reporter.


Tartu kinodes


Populaarsemad filmid



• Cinamon


   1. «Jääaeg 3»


   2. «Detsembrikuumus»


   3. «Mina olin siin»



• Ekraan


   1. «Jääaeg 3»


   2. «Bolt»


   3. «UP»



Kinopiletite hinnad



• Cinamon 40–70 kr


• Ekraan 30–50 kr


• Athena 50–150 kr

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles