Valimiseelne võimutüli Palal võis viia Rahvaliidult hääled

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pala valla logo.
Pala valla logo. Foto: www.pala.ee

Vaid kuu enne kohalikke valimisi lahvatas Jõgevamaal Palal valda valitsenud Rahvaliidu juhtide vahel tüli. Võimuheitlusest väljus võitjana senine vallavanem, kes astus erakonnast välja.


Septembri keskel algatas osa Pala vallavolikogu liikmeid, teiste seas ka volikogu esimees Taavi Pirk, umbusaldushääletuse toona Rahvaliitu kuulunud vallavanema Jozsef Weinrauchi vastu. Umbusalduse algatajad süüdistasid vallavanemat suutmatuses koostööd teha, volikogu teadmata ametiauto liisimises ning kanalisatsioonitrassi rajamiseks kallima pakkuja eelistamises.



Umbusaldushääletuse eel kinnitas Weinrauch volikogule, et suurem osa süüdistusi on laest võetud, ehkki tunnistas, et oleks pidanud auto liisimiseks volikogult luba küsima. Oma kaitsekõnes rääkis vallavanem aga ka kahest juhtumist, kus vallavolikogu esimees soovitanud tal teha rahvaliitlasi soosivaid otsuseid.



Hääletus kukkus läbi ning parteikaaslastega tülli pööranud vallavanem lahkus Rahvaliidust. Tüli sai alguse aga juba varem, sest kohalike valimiste eel sai Weinrauchist valimisliidu Meie Koduvald esinumber. Rahvaliidu häältemagnetiks sai volikogu esimees Taavi Pirk.



Valla elanikud väljendasid poolehoidu valimisliidule Meie Koduvald, kust pääses vallavolikokku viis inimest – senine vallavanem Jozsef Weinrauch, tema abikaasa Pala põhikooli direktor Malle Weinrauch, Aivo Kikkas, Elvi Randlahe ja Ene Toom.



Rahvaliidu nimekirjast pääsesid vallavolikokku Taavi Pirk ja Karl Värk ning Reformierakonnast Raivo Vadi ja Allan Kiisel.



Neli aastat tagasi sai Rahvaliit Pala vallavolikogus seitse mandaati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles