Politsei on noormehe otsinguil läbi kamminud 25 km Emajõge

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Lõivukene on tema sõprade kinnitusel tugev spordipoiss, kes oli enda kadumise ööl joonud küll mõne õlle, kuid kõndis täiesti normaalselt.
Jaak Lõivukene on tema sõprade kinnitusel tugev spordipoiss, kes oli enda kadumise ööl joonud küll mõne õlle, kuid kõndis täiesti normaalselt. Foto: Erakogu

Viimastel päevadel on nii politsei kui ka päästeameti paadid sõitnud Emajõel Tartu kesklinnast kuni Suursoo looduskeskuseni Kavastus. Võimalikku uppunut aga leitud ei ole.


Samal ööl, 25. septembril, mil jäi kadunuks Tartu Üliõpilane Jaak Lõivukene, märkas üks mees Võidu silla juures jões inimest ning teavitas sellest päästeametit. Lõuna prefektuuri kriminaaltalituse komissari Mart Sisaski sõnul oli tunnistusi andnud noormees kindel, et kuulis jõelt appihüüdu ning nägi korraks ka meesterahva pead.



Praegu, varsti pea kaks nädalat pärast Lõivukese kadumist, on nii politsei kui ka kadunud noormehe sõprade otsingud jätkuvalt ummikteel. Uusi versioone ei ole ning ka olemasolevate tõestamiseks napib informatsiooni.



«Vältab passiivne otsinguperiood,» sõnas Sisask ning lisas, et enne, kui ei ole leitud surnukeha, ei leia kinnitust ka see uurimisversioon, et Lõivukene sattus jõkke.



Tallinnast toodud Eesti ainsa laibakoeraga töötamine osutus komplitseerituks, sest koer ei ole veel välja õppinud paadist töötama. Tartu kesklinna kallastelt ja paadisildadelt sabaliputaja terav nina surnud inimese lõhna ei tuvastanud.



Kui jõgi peaks endas siiski inimese surnukeha peitma, on see Sisaski hinnangul esialgsest uppumiskohast vooluga allapoole liikunud.




Kas teate?

24. septembri õhtul läks Tartu Ülikooli ajalootudeng Jaak Lõivukene peole Tartu laululavale, sealt edasi külastas ta sõprade seltsis ka ööklubi Tallinn ja pubi Krooks. Viimati nähti teda 25. septembri varahommikul kella 4 paiku kiirsöögikoha YamYam juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles