Tänane torm Eestit lume ega lörtsiga ei ähvarda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Ilmajaama andmetel täna möllav torm Eestisse talviseid sadusid ei too, homme tuleb aga kontrastina taas ilus sügisilm.

«Kõik hull on täna soomlastel - põhjapool olev lumetorm lubab Lapimaale kuni 25 sentimeetrit lund ja kui Põhjalahel on tuul 25 m/s, siis lõunapoolsetel merealadel on keskmine tuul 21 meetrit sekundis - ja see on keskmine!» rääkis Postimees.ee'le Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Merike Merilain.

Eestis veel lund ega lörtsi karta ei ole. «Meil jäi sadu nii palju hiljemaks, et hommikul jõudis tsükloni lõunaservas õhutemperatuur enne tõusta,» põhjendas Merilain.

Muus osas kehtib hommikul antud tormihoiatus: lõunatuul tõuseb sisemaal kiiruseni kuni 15, saartel ja rannikul 18-23 meetrini sekundis. «See võib väiksemaid puumurde veel põhjustada, aga tänane torm jääb kindlasti nõrgemaks kui eelmine, pühapäeval-esmaspäeval olnu,» arvas ta.

Täna hommikul olnud lõunatuul pöördub päeva peale edelasse ja läände, tugev tuul püsib kuni õhtuni ja jääb Soome lahel vihisema veel ka öösel. Tsüklon ise on juba praegu liikunud Põhjalahele ning liigub üle Lapimaa ja Koola poolsaare homseks Barentsi merele.

«Homme päeval peaks ilm täitsa rahunema ja puhuma jääb mõõdukas läänekaarte tuul. Mudelite arvutuste järgi peaks täitsa ilus sügisene päev, päike ka tuleb võib-olla välja,» prognoosis Merilain.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles