Kolm viiulit ja tšello võtavad taas midagi tõsisemat ette

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati esines Tartu Keelpil­­likvartett nädal tagasi Tartus Jaani kirikus.
Viimati esines Tartu Keelpil­­likvartett nädal tagasi Tartus Jaani kirikus. Foto: Sille Annuk

Tartu Keelpillikvartetti  ei ole tabanud Tallinna Kammerorkestri saatus. Neli keelpillimängijat tartlannat püsivad endiselt rõõmsalt koos ja annavad septembri viimasel päeval suure kontserdi.


Vahepealne tagasihoidlik kontserditegevus oli tingitud Sofia Fredericast, kelle tõi aasta tagasi ilmale kvarteti esimene viiul, ühtlasi Vanemuise sümfooniaorkestri kontsertmeister Kristel Eeroja-Põldoja. «Ei julgenud kvartetiga midagi tõsisemat ette võtta,» ütles viiuldajast ema.



Nagu kevadel 2006


Vanemuise orkestris täidab tänini ja veel mõnda aega tema ülesandeid Kadri Sepalaan, kes mängib Tartu Keelpillikvartetis teise viiuli partiisid. Ja nõnda nagu kolm ja pool aastat tagasi, kevadel 2006 kvarteti esimesel selle nime all antud kontserdil, on nende kahe kõrval tänini kuulajate ees Kadri Rehema vioolaga ja Reet Mets tšelloga.



Tartlannade keelpilliansambli laialiajamist kuskilt kõrgemalt poolt ei ole karta seepärast, et kvartett kuulub muusikutele endile.



Elleri kooli üritustel esinema loodud ansambel on kasvanud välja nii kooli seinte vahelt kui ka Tartu linna piiridest: kontserte on olnud ka Tallinna raekojas, Kadrioru lossis ja mitmetes Eesti väikelinnades.



Kirikus ja muuseumis


Viimati võis nelja tartlannat kuulata 22. septembril Tartus Jaani kirikus, kus nad osalesid Eesti riigivanemate mälestusjumalateenistusel.



Tartu linnamuuseumis esineb Tartu Keelpillikvartett 30. septembril kell 18.


Kontserdi produtsendi Merle Kollomi teatel on kavas Felix Mendelssohni «Neli pala keelpillikvartetile», Dmitri Šostakovitši «Kvartett nr 7» ja Robert Schumanni «Kvartett nr 2 F-duur».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles