Vene viisa kompensatsiooni saajate hulk suureneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisade kontrollimine. Foto on illustreeriv.
Viisade kontrollimine. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Siseministeerium täiendas senist kompensatsiooniskeemi, et leevendada Venemaal elavate lähedaste ja matmispaiku külastavate inimeste kulutusi.

Regionaalminister Siim Kiisler kinnitas muudatused, millega avatakse täiendav Venemaa Föderatsiooni viisakompensatsiooni taotluste vastuvõtt ning laieneb toetuse saajate ring.

Lisaks täiendavale vastuvõtule ja toetatavate ringi laiendamisele on nüüdsest võimalik taotleda kuni kahe viisa lõivu kompenseerimist.

«Muudatused lubavad nüüd saada toetust ka selleks, et külastada Venemaa piirialadel elavat õde-venda või koguni kaugemaid sugulasi,» selgitas Kiisler. Kompensatsiooniprogrammi eesmärk on vähendada majanduslikke takistusi abikaasade või sugulaste omavahelisel suhtlemisel ja sugulaste matmispaikade külastamisel.

Minister märkis, et lisaks uutele võimalustele toetuse taotlemiseks suurenes ka kompenseeritav summa.

Vastavalt toetusskeemi muudatusele kompenseeritakse taotlejale kuni kahe viisa lõivu kulud kuludokumentide esitamisel, millest on maha arvatud tulumaks.

Kompensatsiooni saamiseks võivad taotlusi esitada ka kõikides teistes maakondades elavad Eesti kodanikud, kes soovivad külastada Venemaal elavat abikaasat, lähisugulasi, sugulasi või nende matmispaiku.

Lähisugulaseks loetakse ema, isa, tütar, poeg, õde, vend, vanaema, vanaisa ja lapselaps. Sugulaseks loetakse taotleja või tema abikaasa lähisugulase tütart, poega, ema, isa, õde, venda, vanaema, vanaisa või lapselast.

Sõltuvalt külastatavast piirkonnast tuleb viisakompensatsiooni taotlused esitada hiljemalt 31. oktoobriks 2009 kas Ida-Viru või Võru Maavalitsusele. Taotlused peavad esitama nii need inimesed, kes soovivad lähiajal kompensatsiooni kätte saada kui ka need, kes soovivad sõita alles 2009. aasta lõpus. Laekunud taotluste alusel koostatakse viisakompensatsiooni saajate nimekiri.

Kompensatsioon kantakse taotleja arveldusarvele kuu aja jooksul alates maavanema vastava otsuse tegemisest. Maavanem teeb nimekirja kandmise otsuse vastava korraldusega kaks korda kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles