Valimisstuudio läheb täna eetrisse Tartust

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kuusk
Andres Kuusk Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

ETV tänaõhtuses «Valimisstuudios» väitlevad Lõuna-Eesti maakondades volikogudesse kandideerijad, enim on kandidaate saates Tartust.


«Valimisstuudiosse» kutsumise korrast tulenevalt on Vanemuise kontserdimajas peetavas väitluses kaasa löömas tervelt viis Tartu volikogusse kandideerivat poliitikut. Saatejuht Andres Kuusk selgitas, et saatesse said automaatselt piirkonna viie pikima nimekirja esindajad, pikimad nimekirjad on Tartus.



Neli erakonda on võimalust kasutades saatnud enda eest kõnelema Tartu linnapea kandidaadid: Keskerakonna eest astub üles Aadu Must, Reformierakonna eest Urmas Kruuse, Rahvaliidu eest Karin Jaanson ning Isamaa ja Res Publica Liidu eest Margus Tsahkna. Sotside eest tuleb kõnelema professor Marju Lauristin, keda erakond on nimetanud linnavolikogu esimehe kandidaadiks.



Loosi tahtel pääseb väitlema ka kaks Tartumaa valimisliitu, mõlemad Konguta vallast: Ettevõtlik Konguta ja Kodukoht. Põlvamaalt on tulemas valimisliidu Hooliv Räpina kandidaat, Viljandimaalt Pärsti vallast valimisliidu Oma Vald esindaja. Jõgevamaalt Mustveelt on loosi tahtel kutsutud üksikkandidaat Vladimir Mišalagin.



Kuusk ütles, et kohalike valimiste eelsetel väitlustel on kõige raskem leida jutupunkte, mis on enam kui lihtsalt n-ö toruprobleem, aga ei ole ka päris Toomapea poliitika.



«On siiski puutepunktid,» loetles Kuusk: valitsemiskorraldus, valitsemiskultuur, mis on omavalitsuste ülesanded, kuidas inimeste elu paremaks teha, kuidas tekitada paremat ettevõtluskeskkonda, et aidata töökohta luua jne.



Kuusk ei muretsenud selle pärast, et väikse valla poliitikutel võib olla vähem vilumust otsesaates oma sõnumit ladusalt esitada. «Neil on võimalus valmistada sõnum ette,» sõnas Kuusk.



Saatejuhid Andres Kuusk ja Lauri Hussar püüavad hoolitseda selle eest, et kõik võrdselt sõna saaksid.



Vikerraadios on valimised Lõuna-Eestis jututeemaks kell 12.15 programmis «Uudis+» ja selle vahele pikitud Reporteritunnis. «Valimisstuudio» algab ETVs kell 21.40 ning on samal ajal eetris ka Vikerraadios.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles