Kiirabiauto rüüstaja jäi vahele rattavargusega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Babin käis vargil sihtasutuse Tartu Kiirabi hoovis, kust ta viis ühest operatiivautost minema erinevaid asju kokku 271 112 krooni väärtuses.
Dmitri Babin käis vargil sihtasutuse Tartu Kiirabi hoovis, kust ta viis ühest operatiivautost minema erinevaid asju kokku 271 112 krooni väärtuses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Möödunud nädalal pidas politsei korduvas jalgrattavarguses kahtlustatavana kinni 30-aastase Dmitri. Lähemal uurimisel selgus, et Dmitri valduses on ka 7. septembril Tartu kiirabiautost varastatud asjad.


Politsei huviorbiiti sattus mees esmalt kahtlustatavana rattavarguses, märkis Lõuna prefektuuri kommunikatsioonibüroo juhtivspetsialist Ave Lillemäe. Pärast ülekuulamist ei raisanud Dmitri aega ning suundus joonelt sooritama uut kuritegu.



Lõunakeskuses asuvas Silja Sport kauplusest püüdis ta kaasa võtta 25 000 krooni maksvat Kelly's Mystery jalgratast, mis on selles poes müüdavatest maastikujalgratastest üks kallimaid.



Esialgu ei ole teada, kas Dmitri tegutses üksi või oli rattavarguses veel kaasosalisi. Nimelt olid jalgrattad kinnitatud tugeva terastrossiga, kuid selleks ajaks, kui Dmitri poest ratta haaras, oli keegi trossi läbi lõiganud. Lõiketange varga juurest aga ei leitud.



Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahistas Tartu maakohus Dmitri 18. septembril kuni kuueks kuuks. Tema elukoha läbiotsimisel leiti paar nädalat varem sihtasutuse Tartu Kiirabi hoovilt operatiivsõidukist varastatud elustamisaparaat, EKG-aparaat, ravimikohver ning teisigi varastatud esemeid.



Prokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu kinnitusel leidsid kriminaalpolitseinikud piisavalt tõendeid, et esitada Dmitrile kahtlustus varguses kiirabiautost. Milliste kuritegudega eeluurimisvanglasse paigutatud mees veel võib seotud olla, seda selgitab uurimine.



Uibu lisas, et Dmitri on varasemalt korduvalt karistatud nii väärteo- kui kriminaalkorras ning seda peamiselt varavastaste kuritegude eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles