Noorukid kogusid olematu lastekodu tarbeks annetusi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libapolitseinikud nõuavad telefoni teel raha.
Libapolitseinikud nõuavad telefoni teel raha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võru politseinikud said jälile noormeestele, kes kutsusid üles toetama lastekodulapsi. Paraku osutusid heategijad petisteks, sest Kõrveküla lastekodu, mille asukatele hakkajad noorukid toetust korjasid, reaalselt ei eksiteeri.


Meremäe vallast pärit 16-aastast ja 20-aastast noormeest kahtlustakse selles, et nad lõid 19. augustil veebikeskkonnas tasulise SMS-teenuse ning riputasid samal ajal avalikesse kohtadesse üles kuulutused, milles kutsusid üles toetama tegelikult mitteeksisteeriva Kõrveküla lastekodu lapsi.



Politsei teatel tuli saata toetuseks saata 50 krooni maksev SMS lühinumbrile 13017. Varalist kasu noormehed siiski ei saanud, kuna lühinumbrile ei saadetud ühtegi sõnumit.



Sellest hoolimata alustati noormeeste suhtes kriminaalmenetlust karistusseadustiku kelmuse paragrahvi alusel. Süüdimõistmisel lubab seadus noormehi karistada 1-5 aasta pikkuse vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles