Neeme Väli: ohvitserid peavad vastutust kandma

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgem sõjakool.
Kõrgem sõjakool. Foto: Margus Ansu

Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli rõhutas õppeaasta avaloengus sõjakooli kadettidele ohvitseri kui ülema kohustust kanda vastutust.

Väli avas Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste õppeaasta avaloenguga Kõrgema Sõjakooli kadettidele, loengule eelnes õppurite sõjaväeline jalutuskäik Tartus, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Brigaadikindral Väli rõhutas oma loengus õppeasutuste rolli Eesti ohvitserkonna ja sõjalise mõtte kujundamisel.

„«Ühtselt mõtleva ja tegutseva ohvitserkonnani ei jõua me enne, kui lõviosa Eesti ohvitseridest on ühtlase ettevalmistusega, kannavad sama vaimsust ja jagavad samu väärtushinnanguid,“» ütles brigaadikindral Väli. „«Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused on vundament, millele Eesti ohvitserkond toetub.“»

Tulevaste ohvitseride poole pöördudes rõhutas peastaabi ülem vastutuse tähtsust, mida ohvitseri elukutse endaga kaasa toob. „«Ohvitseriks olemine tähendab ülemaks olemist, ülemaks olemine tähendab käskude andmist, see omakorda tähendab vastutust. Ülemana peate olema valmis vastutust kandma.”»

Hommikul kell 10 marssisid õppurid kaitseväe orkestri saatel Tartus traditsioonilisel 1. septembri pidulikul jalutuskäigul, mis kulgeb õppeasutuste hoonest Riia tänaval Raekoja platsile. Raekoja platsil esinesid sõnavõttudega KVÜÕA ülem kolonel Aarne Ermus ja Tartu abilinnapea Margus Hanson.

KVÜÕA Kõrgema Sõjakoolis alustab sel aastal õpinguid 34 kadetti ja 16 magistranti. Kokku õpib Kõrgema Sõjakooli põhikursustel 84 kadetti ning magistriõppes 29 kuulajat.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused on rahvusvaheliselt akrediteeritud kõrgkool, mille põhikursuse lõpetajad saavad rakenduskõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja keskastmekursuse lõpetajad sotsiaalteaduste magistrikraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles