Seenemürgituse saanud pere pääses koju

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline kärbseseen ei muutu kupatamisel ohutuks. Isegi väikese tüki allaneelamine põhjustab mürgisust, mis võib lõppeda surmaga. Leidub rohkem Eesti lääneosas augustist oktoobrini. Roheline kärbseseen on põhjustanud kõige rohkem surmaga lõppenud seenemürgistusi maailmas.
Roheline kärbseseen ei muutu kupatamisel ohutuks. Isegi väikese tüki allaneelamine põhjustab mürgisust, mis võib lõppeda surmaga. Leidub rohkem Eesti lääneosas augustist oktoobrini. Roheline kärbseseen on põhjustanud kõige rohkem surmaga lõppenud seenemürgistusi maailmas. Foto: Pärnu Postimees

Eile pärastlõunal pääsesid Maarjamõisa haiglast koju ema ja kolm teismelist poega, kes sõid mürgist rohelist kärbseseent.

Samuti seenemürgituse saanud vanaema jäi veel haiglasse, kirjutab Õhtuleht. Arstid võitlesid sirmiku pähe rohelist kärbseseent söönud pere elu eest mitu nädalat.

Õnnetud mürgiseened oli toonud metsast poiste vanaonu, kuid tema peale pere vimma ei pea. «Maarjamõisa intensiivraviosakonnas mõtlesin küll, et ei pane seent enam suu sissegi, aga nüüd, kui eluvaim sees, pole enam nii kindel,» meenutas pereema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles