Muusikud tulid nööri pidi Toomele

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikakooli direktor Kadri Leivategija marssis esmaspäeval uhkelt õpilasterivi ees aktusepaigast, Tartu Ülikooli ajaloo muuseumist Inglisillale, saateks puhkpillide mängitav «Tartu marss».
Muusikakooli direktor Kadri Leivategija marssis esmaspäeval uhkelt õpilasterivi ees aktusepaigast, Tartu Ülikooli ajaloo muuseumist Inglisillale, saateks puhkpillide mängitav «Tartu marss». Foto: Andres Ehrenpreis

Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis algas esmaspäeval kooliaasta. Aktusejärgses performance’is liikusid muusikud nabanööri kujutavast nöörijupist hoides ajutistesse kooliruumidesse endises sünnitusmajas Toomel.


Valge kitliga «ämmaemand» Kadri Leivategija, kes harilikult peab Elleri muusikakooli direktori ametit, marssis uhkelt õpilasterivi ees aktusepaigast, Tartu Ülikooli ajaloo muuseumist Inglisillale, saateks puhkpillide mängitav «Tartu marss».



Koolist vaid silt


Igaks juhuks jäädi sillale hetkeks peatuma, sest «ämmaemand» Leivategija jooksis Lossi tänavale kaema, kas vana koolimaja ehk juba remonditud pole. Aga värav Lossi 15 hoone ees oli kinni ning ainuke, mille direktriss-ämmaemand kaasa sai haarata, oli kollane silt kooli nimega.



Elleri kooli Lossi tänava maja on Leivategija sõnul Euroopa Sotsiaalfondi raha abiga täisrenoveerimises juba juulikuust.



Remondi käigus vahetatakse välja maja ventilatsioon, tehakse ümberehitusi kohvikus ja kolmandal korrusel ning täielikult uuendatakse neljas korrus, kuhu tulevad puhkpillimängijad. See aga  tähendab, et remont võtab aega ning koolil tuleb ajutiselt töötada endises sünnitusmajas Toomemäel.



Puhkpillipalat


Lahenduse, ajutiste ruumide kasutamise võimaluse pakkus Tartu Ülikool, kellele endine Toome naistekliinik kuulub.



Kuigi hoonesse peaks tuleval aastal kolima ülikooli sotsiaalteaduskond, võtab selle renoveerimise algus aega ning novembri keskpaigani saavad majas tegutseda Elleri kooli muusikud.



Leivategija sõnul pole endise sünnitusmaja ruumidel midagi viga, kuna välja koliti täiesti korras ruumidest. Direktrissi sõnul on endine sünnitusmaja isegi omamoodi sümboolne koht kunsti sünnitamiseks.



Sünnitusmajas on Leivategija sõnul pillid juba kooliaastaks valmis seatud ning eile algas koolis  õppetöö täie hooga. Omamoodi naljakas on aga kooli erinevate osakondade töö – näiteks koosolekuid peeti esmaspäeval palatites. «Osakonnakoosolekuteks oli meil täna (esmaspäeval – M.H.) näiteks rütmimuusika- ja puhkpillipalat,» rääkis Leivategija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles