Toomas Savi kandideerib Tartu volikokku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Savi
Toomas Savi Foto: Peeter Langovits

«Jah, kandideerin, kuid nimekirja viimasena,» kinnitas viimased viis aastat Europarlamendis Eesti saadikuna töötanud, ent praeguseks suurest poliitikast kõrvale astunud reformierakondlane Toomas Savi.


Savi rääkis Tartu Postimehele, et Tartu on tema kodulinn ning kohalikus elus soovib ta jätkuvalt kaasa lüüa. «Esialgne mõte oli kandideerida erakonna viimase numbrina. Tahan aidata valimistel erakonnakaaslasi parema tulemuseni,» põhjendas Savi oma kandideerimist.



Volikokku on tartlased Savi valinud kokku viiel korral. Esimest korda 1989. aastal. Kuidas sel korral minna võib, ei osanud Savi prognoosida. «Olen ju viis aastat Brüsselis olnud, ei tea, kuidas võib minna.»



Tartu Postimehe andmetel soovib oravapartei panna Tartus valimistele välja nimekirja, kus oleks kahe volikogu jagu kandidaate. Juba teist korda on erakonnal kavas üles seada kümme esinumbrit ning ülejäänud kandidaadid asetatakse valimisnimekirja tähestiku järjekorras.



Kinnitamata andmetel kuuluvad esikümnesse Hannes Astok, Toomas Kapp, Urmas Kruuse, Veljo Ipits, Verni Loodmaa ja Kristel Tannik. Partei nimekirjas kandideerib teadaolevalt ka Neinar Seli.



Homme kell 17 koguneb Reformierakonna Tartu juhatus koosolekule ning siis otsustatakse valimisi puudutavad küsimused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles