Parima ettevõtluse edendaja tiitli sai noori tööle innustav projekt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil SA Tartu Ärinõuandla noorte ettevõtlusega tegelev Priit Joonas ning Tamme gümnaasiumi 8.c klassi õpilasfirma Gossip liikmed Maris Ploom (vasakult), Monika Liiva ja René Männiste.
Pildil SA Tartu Ärinõuandla noorte ettevõtlusega tegelev Priit Joonas ning Tamme gümnaasiumi 8.c klassi õpilasfirma Gossip liikmed Maris Ploom (vasakult), Monika Liiva ja René Männiste. Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna selgus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis (MKM) «Tunnusta ettevõtluse edendajat» konkursi parim algatus Eestis, milleks osutus Tartu Ärinõuandla projekt «Tartumaa noored töötud ettevõtjateks», mille tulemusel loodi 14 uut ettevõtet.


Tartu Ärinõuandla esindab nüüd Eestit üle-Euroopalisel ettevõtluskonkursil European Enterprise Awards.



Žüriiliikme, MKM-i majandusarengu osakonnajuhataja Lauri Tammiste sõnul sai võitja valikul määravaks, et koolituste tulemusel said 11 noort indu oma ettevõtte loomiseks.

Sihtasutuse Tartu Ärinõuandla eesmärgiks oli julgustada noori tööotsijaid alustama ettevõtlusega, koolitustel osales ligi poolsada 16-30 aasta vanust Tartumaa noort. Parimat projekti tunnustatakse 15. septembril Estonia kontserdisaalis.

«Tartu Ärinõuandla algatus süstis noortesse ettevõtlikku mõtlemist, mida praegu on raske alahinnata. Ettevõtlikku hoiakute andmise tulemusena tegutseb selle projekti tulemusel 14 ettevõtet ning üle poolte koolitustel osalenutest leidis endale töökoha,» põhjendas Tammiste žürii valikut.

Kokku laekus sel aastal ettevõtluskonkursile viis tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles