SUVEPILT: Ahhaa läheb ka pealinna avastamisrõõmu pakkuma

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Üks, kaks ja korraga! Teaduskeskuse Ahhaa ekspositsioonimeistrid Raivo Uustare (vasakult halli masina kallal), Taavi Käsner ja Mihkel Sild ning mitte midagi tegemiseks vajaliku kõrge koha leidnud leiutaja Tanel Linnas pingutasid pisut ning lennusimulaator oligi laadimiseks kohal.


«Siit läheb vähemalt neli suurt veoautot meie kraamiga teele,» selgitas kergemat kandamit tassinud teaduskeskuse Ahhaa juhataja Tiiu Sild.

Veoautod viivad Ahhaa varanduse täna pealinna, kus teaduskeskus seab endale Vabaduse väljaku all ligi 800 ruutmeetril sisse Tallinna Ahhaa. «Ruum on meil seal vägev: klaaslagi, seenekujulised sambad ning klaassein, kust paistab Vabaduse väljak,» kirjeldas Tiiu Sild pealinna töötingimusi.

Ahhaa avab Tallinnas ekspositsiooni 20. augustil. Siis võib seal uudistada silmaringi avardavat interaktiivset spordi- ja autonäitust, septembris hakkab tööle ka 4D-elamuskino.

Pealinna pesa punumine ei tähenda, et Ahhaa tartlased hülgab. Lõunakeskuses on teaduskeskuse ruumides avatud meelelahutust ja avastamisrõõmu pakkuv uus näitus «Ahhaa, vigurvändavärk!».

Euroopas 25. septembril peetaval teadlaste ööl pannakse nurgakivi Tigutorni naabrusse kerkivale Ahhaa hoonele, mille sisustamiseks vajaliku 45 miljonit krooni loodab Ahhaa keskus võimalikult kiiresti oma kasutusse saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles