Doktorantide toetus ei vähene

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktorandid saavad ka edaspidi 6000 krooni kuus.
Doktorandid saavad ka edaspidi 6000 krooni kuus. Foto: Siim Kumpas

Erinevalt varasemast kartusest, et eelarvekärpe tõttu langeb doktorantide toetus, kinnitab haridusminister Tõnis Lukas, et tänavu seda ei juhtu.

Doktoriõppe baasmaksumus kahaneb neli protsenti, kuid doktorantide 6000-kroonist igakuist toetust see ei mõjuta.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ütles, et eelarvesse jäi sisse vasturääkivus üldsummade ja doktorantide toetuse määra vahel. «Üldsummat kahandati üle kolme miljoni krooni, aga doktoranditoetus jäi samale tasemel kui seni,» selgitas ta.

Lukas rõhutas, et sel aastal igakuine doktoranditoetus ei lange. «Haridus- ja teadusministeerium peab pingutama, et see kolm ja pool miljonit täiendavalt leida ja inimesed saaksid oma määra järgi toetuse kätte,» ütles Lukas.

Alates sellest aastast on doktoriõppe rahastamisel kasutusel uus rahastamismudel, mille kohaselt eraldatakse ülikoolile riikliku koolitustellimuse alusel moodustatud doktorantuurikoha kohta kuni 148 800 krooni aastas, millest 76 800 krooni on ette nähtud ülikooli kulutuste katteks ning 72 000 krooni doktoranditoetuseks 6000 krooni kuus.

Doktoriõppe baasmaksumusele lisandub täiendavalt doktoriõppe tulemusrahastamine 192 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles