Reegleid eiravad rallisõitjad hirmutavad rahulikke elanikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoralli
Autoralli Foto: Andres Ehrenpreis

Üleeile lõunast katkes mootorite mürinal ja kruusa lennates osa Lõuna-Eesti inimeste ühendus muu maailmaga, kirjutab Priit Pullerits ajalehes Postimees.


Ühtäkki, ilma et keegi oleks sellest hoiatanud, hakkas käänulistel teedel nende elamistest mööda kihutama kirevate kirjadega masinaid.

Antsla lähistel talu pidav Hele Kreevald tunnistas, et ta ei julgenud terve päeva ninagi tee peale pista. Rääkimata poodi leiva järele minekust.

Neile ja teistele Võrumaa elanikele ajasid hirmu nahka eile õhtul alanud Lõuna-Eesti rallil osalevad 120 autot, millest paljud kihutasid rajaga tutvumise sõitudel kohalike väitel palju pöörasemalt, kui võistlusmäärustes kehtestatud kiirusepiirang 80 km/h.

Lõuna-Eesti ralli võistlusjuhendis on must valgel kirjas, et rajaga tutvumiseks kehtestatud 80 km/h piirangu ületajaid ootab esimest korda vahele jäädes trahv 2000 krooni ja teisel korral 5000 krooni. Kolmanda vahelejäämise järel otsustab osaleja edasise saatuse võistluse žürii.

Samuti seisab juhendis, et «võistlusrajaga tutvumisel peab sõitma liikluseeskirja kohaselt ja nõnda, et ei häiriks üldist liiklust ja lähedal elavat elanikkonda ega tekitaks ohtu teistele liiklejatele».

Tutvumisreeglite järgimist kontrollivad võistluse korraldaja ja politsei.

Lõuna prefektuuri Võru liiklusjärelevalve grupi vanemkonstaabel Jaanus Puškin, kes oli eile veetnud oma politsei eraldusmärkidega masinaga rajal kaks tundi, väitis, et tema ei ole rikkumisi märganud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles