Tartu lennujaama hoone paistab läbi

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaama hoone paistab läbi
Lennujaama hoone paistab läbi Foto: Sille Annuk

Õhku tõusev õppekopter R-22 või ruleeriv lennuk paistab nüüd Ülenurme lennujaama esisele parkimisplatsile ilusasti kätte läbi jaamahoone, mis valmis 1981. aasta 17. augustil.

Uue aja nõuetele vastava õhuvaksali hoone ehitamisel on vanast ootesaaliosast järele jäänud õige vähe: kaks otsaseina, tugipostid ja katus.

Ülenurme lennujaama juht Rein Mark ütles, et Facio ehitajatel tuleb esimese hooga lammutada kõik see, mis ei kõlba enam vastavalt uuele projektile. See tähendab platsi puhtaks löömist ja isegi põranda üleskaevamist, sest torustikud tuleb ümber ehitada.

Mark tutvustas, et kogu sisu saab erinev. Lahkuvate lendude reisijad on lahus saabuvatest. Tuleb tänapäevane pagasi käitlemise liin ning jaamahoonesse mugav ootesaal.

Praegu lendab Air Baltic Riiga 46-kohalise lennukiga, Estonian Air plaanib Stockholmi lende alustada augusti lõpus 33-kohalise lennumasinaga. Mark märkis sealjuures, et viimastel päevadel on Riia lennukite täitumus olnud 15–25 sõitja vahel.

Praegu on reisijate teenindamiseks kohandatud lennujaamahoone halduspool. Jaamahoone reisjate poole ümberehitus peaks lõppema 30. septembriks ja see läheb maksma ligemale 11 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles