SUVEPILT: Elistvere loomapargi piisonikari kasvas kahe pea võrra

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Laske ometi lapsel veidi süüa, mis te vahite ja plõksite siin fotoaparaatidega, nagu poleks väikest piisonit varem näinud! Nii näis mõtlevat uudishimulike silmapaaride eest oma aediku serva taandunud RMK Elistvere loomapargi euroopa piison Vilja, kes ligi kuu aega tagasi tõi ilmale lehmvasika.


Ja vähe sellest: ligi nädal tagasi, 4. juulil, täiendas Elistvere piisonikarja pullvasikaga ka 14. septembril 2004 sündinud Maria. Piisonite eest hoolitsev RMK Elistvere loomapargi talitaja Raul Ertmann ütles, et suurem vasikas sööb juba lisatoitu ehk võtab vahepeal sõimest pisut heina ja mõne oksarao. Maria vasikas püsib aga truult ema sabas ja tissi otsas.



Karja peremees, 12-aastane isane piison Villu, kes sööma minnes kõik teised peale Vilja sõime juurest minema puksib, pole järelkasvust häiritud, ta elab rahulikult naiste-laste hulgas. Aga teistest eraldatud 2007. aastal sündinud Poisike käib närviliselt oma valdustes ning kirub jämedat piiret, mis teda seltskonnast eraldab.



Nimesid pole loomapargi rahvas piisonivasikatele, kes jäävad Elistverre, veel pannud. «Ootame, kuni nad suuremaks kasvavad, siis saavad nad oma omapärast ja käitumisest lähtuvalt ka nimed,» selgitas RMK Elistvere loomapargi juhataja Sirje Saul.



Piisonite käitumisest rääkides märkis Raul Ertmann, et olgu loomad aedikus kui ontlikud tahes, inimene nendega sõber olla ei saa. «Neil on ju suured sarved ja suur jõud,» lisas ta.


Kuid piisonid pole ainsad, kes tänavu loomapargis elava 12 loomaliigi ridu kasvatasid. Võrumaalt Alaveski loomapargist tulid Elistvere loomapargi emasele rebasele Foxile seltsi pakkuma kaks aprilli alguses sündinud rebasetüdrukut, keda talitaja kutsub Juuliks ja Maaliks.



Metsseamamslil Possal on kantseldada viis põrsast. Neist neli on Possa omad ja üks leidlaps. Kaks järeltulijat sai metskits Liisu.



Varsti jõuab loomaparki ka praegu talitaja juures kodus kasvav põhjapõdravasikas Maara, kelle ema pärast poegimist hinge heitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles