VIKi Tartu nimekirjas kandideerivad Lukas, Hirv ja Saar

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas.
Tõnis Lukas. Foto: Kristjan Teedema

Valimisliit Isamaaline Tartu Kodanik kinnitas täna oma üldkogul Tartu linnapeakandidaadiks doktorandi Imre Mürgi ja volikogu esimehe kandidaadiks Tartu Ülikooli kriminoloogia professori Jüri Saare, teiste hulgas kandideerivad valimisliidus Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas, näitleja Merle Jääger, teadusajakirjanik Margus Maidla, luuletaja Indrek Hirv ja lastekirjanik Mika Keränen.

Isamaaline Tartu Kodanik näeb oma laiemat missiooni rahvuslike väärtuste ja inimestest hooliva poliitika tegemisel. Valimisliit peab väga tähtsaks teemaks Tartus ka uute töökohtade tekkimiseks tarviliku tugisüsteemi arendamist.

«Need inimesed, kes homme on Tallinnas ja ülehomme Norras, on hetkel veel Tartus, Põlvas ja Võrus. Teame, et see probleem pole lahendatav vaid kohaliku omavalitsuse tasandil, aga kusagilt peab ju alustama. Igal juhul, meie jaoks on eesti inimeste kodukandis töötamiste võimaluste parandamine prioriteet number üks,» ütles linnapeakandidaat Imre Mürk.

Teise olulise teemana keskendub valimisliit lasteaiakohtade puuduse leevendamisele ja alusharidustöötajatele palgatõusu võimaluste otsimisele ning kodanike kaasamisele.

«Meie jaoks on väga tähtis kodanikukesksus igal juhtimistasandil. Sellepärast loome Tartus valimisliidu juurde ka mõttekoja, mis jätkab tööd pärast valimisi,» lisas volikogu esimehe kandidaat Jüri Saar.

Valimisliit lubab käivitada linna ja Tartu Ülikooli koostöös «Tartu Sotsiaallabori», mis tegeleb linna sotsiaalmajandusliku olukorra analüüsimisega ja linna majanduslike projektide tasuvusanalüüsiga (näiteks jäätmemajandus, energeetika jms). Tagame kruusakattega tänavatele (kogupikkusega 35 km) 2018. aastaks tolmuvaba katte. Ning kaitseme, vaatamata rahanduslikule survele, põhikoolis õpilasi ja õpetajaid liiga suurte «mammutklasside» eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles