Astok: aastaid valitses Tartu IRLis juhtimiskriis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Astok Reformierakonna valimispeol Tartus.
Hannes Astok Reformierakonna valimispeol Tartus. Foto: Sille Annuk

Reformierakondlase ja endise Tartu abilinnapea Hannes Astoki hinnangul valitses Tartu IRLis aastaid juhtimis- ja identiteedikriis.

«Pikki aastaid oli Tartu IRLis juhtimis- ja identiteedikriis, kunagi oli selgelt partei kohalik liider Tõnis Lukas,» meenutas Astok Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Hiljem on liidrid vahetunud, pärast Isamaaliidu ja Res Publica ühinemist trügis sinna etteotsa Peeter Laurson, usin ja tubli poliitik, aga kas ta suuremat sorti liidritüüp on, jäägu IRLi liikmete otsustada,» sõnas Astok.

«Olen aru saanud, et probleem on selles, et Laurson tahab riigikogu liikmena vist kaugjuhtimise teel piirkonda juhtida. Ka eelmistel kohalikel valimistel Margus Tsahkna võttis päris kena poti hääli, Laursonist kordi rohkem. Nüüd siis tehti kompromiss, et Laurson on nimekirjas nr 1 ja Tsahkna nr 2, aga linnapeakandidaat,» rääkis Astok.

«Aga see, et Tsahkna käib Tartus tartlast mängimas, on veider. Ta on küll Tartust pärit ja seal koolis käinud, aga tegelikult, Margus, on Sul ju pere ja kodu Tallinna külje all Harjumaal,» sõnas Astok, väljendades kahtlust, kas Laurson ja Tsahkna riigikogu liikmetena ka tegelikult Tartu linnavolikokku tulevad.

Viljandi IRLi tabanud kriisist rääkides leidus ajakirjanik Ainar Ruussaarel aga erakonna jaoks ka kiidusõnu.

«Pean kiitma IRLi kriisi äratundmisel, erinevalt Reformierakonnast. Kohe kui Tarmo Looduse skandaal puhkes, lükati Ando Kiviberg linnapeakandidaadiks,» rääkis Ruussaar. «Samuti pärast elamislubade skandaali tehti viie päevaga plats puhtaks, meenutas ta. Reformierakond käitus Silver Meikari kriisi ajal kui kaua valesti? Pool aastat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles