Kohus konfiskeeris roolijoodiku sõiduki

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Tartu maakohus tunnistas Jaak Vaasi (43) 14. augustil kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ning mõistis talle karistuseks ühe aasta ja ühe kuu pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga.

Katseaja jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Karistusaja hulka arvatakse Vaasi eelvangistuses juba kantud kolm päeva, teatas kohus.

Lisakaristusena võttis kohus Vaasilt ära mootorsõiduki juhtimise õigus üheks aastaks. Samuti konfiskeeriti kohtuotsusega mehelt kuriteo toimepanemise vahend, mootorsõiduk Volkswagen Passat.

Süüdistuse kohaselt juhtis alkoholijoobes Jaak Vaas selle aasta 2. veebruaril sõidukit Volkswagen Passat. Kriminaalasja kohtueelse menetluse andmeil sõitis politseipatrull Tartus Gildi tänavalt Vabaduse puiestee poole ning märkas sõiduautot, mille juht rikkus liiklusreegleid. Politseipatrull peatas sõiduki. Roolis oli alkoholijoobes Vaas, kaasreisijaid autos ei olnud. Sõidukijuhi sõnul sõitis ta raamatukokku. Juhtunu uurimiseks alustati aga kriminaalmenetlus.

Süüdistatav on varasemalt kahel korral kriminaalkorras karistatud sama mootorsõiduki juhtimise eest alkoholijoobes.

«Isikutelt, kes panevad korduvalt toime samaliigilisi kuritegusid, tuleb kuriteo toimepanemise vahend konfiskeerida, et raskendada uute kuritegude toimepanemist. Me kõik peame ju loomulikuks seda, et vargalt võetakse ära muukraud ja mõrvarilt taparelv. Sel põhjusel nõudsingi kohtus Jaak Vaasile kuuluva mootorsõiduki konfiskeerimist,» põhjendas oma nõudmist Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Häidberg.

Menetluskulude katteks peab Vaas tasuma 598 eurot. Otsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles