Võidupühaparaad toob suured muutused Jõgeva liikluskorraldusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusskeem Jõgeval 22.-23. juunini.
Liiklusskeem Jõgeval 22.-23. juunini. Foto: Lõuna politseiprefektuur

Juba 22. juunil, mil algab võidupühaparaadi peaproov kuni paraadi ja sellele järgneva ajani välja on suur osa Jõgeva linna tänavatest autoliikluseks suletud.


Niinimetatud pu­nane ala (skeemil) ulatub Sauna tä­navalt ja Suure tänava algusest kuni turuplatsini ning Aia tänava algusest kuni Põik tänavani, edastas Lõuna politseiprefektuur. Skeemil olev ala on parkimiseks ja liikluseks sule­tud alates 22. juuni kella 14st kuni 23. juuni kella 14ni. Politsei palub liiklejatel jälgida ajutisi liiklusmärke ning täita politseiametnike korraldusi.



Suur, Aia, Kesk, Puiestee ja Piiri tänav ehk joonisel nn roheline ala on liikluseks ja parkimiseks suletud 22. juunil kella 16-22 ja 23. juunil kella 8 -13.



Peaparaadi ajal võib politsei tulenevalt va­jadusest liikluskorraldust veelgi muuta.



Paraadile tulijate jaoks on Jõgeva linnas parkimiseks avatud Tä­he tänava suur rohumaa, kuhu Põltsamaa ja Tartu poolt tu­lijad pääsevad mööda Mustvee maanteed. Parklas abistavad sõidukijuhte parkimiskoha leidmisel reguleerijad.



Et hõlbustada rasketehnika liikumist kitsastel tänavatel, palub politsei kesklinnas, eriti aga Aia ja Piiri tänaval elavatel või külas viibivatel inimestel oma sõidukid sealt aegsasti mujale parkida, sest kõik piiranguajal nimetatud alasse pargitud sõidukid teisaldatakse.



Sõidukid pargitakse ümber piirangualasse mittekuuluvatele tänavatele. Kõigi teisaldatud sõidukite asukoht registreeritakse ning inimestel, kes oma autot ise üles ei leia, on numbrile 110 helistades võimalik selle asukoht teada saada. Teisaldamise eest raha ei küsita.



Politsei tuletab inimestele meelde, et kõigi liikluskorraldusvahendite nõuded ja reguleerijate märguanded on juhile kohustuslikud ning neid tuleb täita. Ametlikud liikluskorraldusvahendid on ka ürituste ajaks teele paigaldatud ajutised liiklusmärgid, mille eesmärgiks on liiklusturvalisuse tagamine ja liiklemise hõlbustamine.



Liikluskorraldusvahendite ignoreerijad käsitleb politsei õigusrikkujatena ning karistab seaduses ettenähtud korras.



Politsei loodab, et kõik paraadile tulijad, eriti aga kohalikud elanikud, suhtuvad ümberkorraldustesse ja võimalikesse ebamugavustesse liiklemisel mõistvalt ja heatahtlikult.



«Võidupühaparaad on suurüritus, mille sarnast ei peeta Jõgeval igal aastal. Küllap oleme kõik huvitatud, et nii oluline päev mööduks viperusteta ning tekitaks meis vaid positiivseid emotsioone,» ütles Jõgeva liiklustalituse juht Künter Pedosk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles