Emajõest leiti uppunud poiss

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi Tartu kesklinnas.
Emajõgi Tartu kesklinnas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Möödunud nädalavahetusel kukkus Tartumaal 16 aastane poiss Emajõkke ja jäi kadunuks. Poiss leiti täna pärastlõunal jõest uppununa.

Laupäeva varahommikul kella 07.19 ajal teatati häirekeskusele, et Tartumaal Puhja vallas Poriküla küla piirkonnas kukkus kalastamisel vette 16 aastane poiss, teatas pääasteamet. 

Pealtnägijate sõnul, kes olid õnnetuspaigast umbes 60 meetri kaugusel, oli poiss jõe kiirevoolulises kohas kohe vee alla vajunud. Kohale saabunud päästeameti pinnaltpäästjad poissi viidatud kohast ei leidnud ning kadunuks jäänu otsinguteks kutsus politsei kohale tuukrid. Tuukrid, keda paadiga päästetöötajad abistasid, vette kukkunut samuti ei leidnud ning hilisõhtul otsingutööd lõpetati.

Täna kella 13.30 paiku leidis kohalik kalamees poisi Emajõest uppununa.

Päästjad paluvad inimestel vee ääres olla tähelepanelik ning hoida lastel, kes veeohte täpselt ei taju ning ujuda hästi ei oska, silma peal. Traagiliste õnnetuste ärahoidmiseks tuleb lastel veekogu äärde või veekogule minna vanematega koos ja hoida üksteise lähedusse, et hätta sattunu viivitamatult abi saaks. Veesõidukiga sõites tuleb turvalisuse tagamiseks selga panna päästevest.

Pühapäeval uppus Valgas valvega rannas Pedeli jõkke 7 aastane poiss. Kokku on käesoleval aastal uppunud 31 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles