Streik algas Tartus tasapisi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussijuhtide streik. Inimesi koguneb bussipeatustesse üha juurde. Mõned pole streigist ilmselt kuulnudki. Sõpruse bussipeatus oli kella poole üheksa ajal ootajaid täis, nagu igal hommikul samal ajal.
Tartu bussijuhtide streik. Inimesi koguneb bussipeatustesse üha juurde. Mõned pole streigist ilmselt kuulnudki. Sõpruse bussipeatus oli kella poole üheksa ajal ootajaid täis, nagu igal hommikul samal ajal. Foto: Risto Mets

Täna kella kaheksast lõpetas järk-järgult töö suur osa Tartu linnaliinibussidest. Reisijad olid siiski ka veel poole üheksa paiku lootusrikkad.



Streigijuht Aare Kübarsepp kinnitas Tartu Postimehele, et tööseisaku aktivistid saatsid busse liinilt ära Fi, Nõlvaku, Kaubamaja ja Ringtee bussipeatustest. Kella kümne paiku algab Ringtee tänava garaažis koosolek, kus arutatakse, kuidas päevaga edasi minna.



Arutluse alla võib tulla küsimus, kas lühendada streigiaega või jätkata seisakut seni kavandatud mahus kella kuueni õhtul.



Tartu Annelinna bussipeatustes valitses kella veerand üheksa paiku tühjus, kuid kella poole üheksa ajal ootas näiteks Mõisavahe ja Sõpruse peatustes juba mitmeid reisijaid. Osa lõid ka käega ning alustasid oma teekonda jalgsi.



Tartu linnavalitsuse teatel jätab ametiühing minimaalse teenindusmahu säilitamise huvides käiku järgmised liinid vähendatud mahus:



liin nr 20 - täismahus;


liin nr 9 - pooles mahus;


liin nr 7 - 1/3 mahus;


liin nr 4 - 1/4 mahus;


liin br 10 - pooles mahus.



Nimetatud liinidel tuleb arvestada pikemate ooteaegadega. Teised liinid streigivad transpordi ametiühingu teatel täies mahus. Streigi juhid kaaluvad lisaks olukorda kohapeal ja võivad omal äranägemisel liikluse taastada ka enne streigi lõppu.



Tartu linnavalitsus soovitab linlastel varuda teisipäeval aega oma liikumisi planeerides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles