Korteri üürimisel lähtuvad tudengid peamiselt õppehoone lähedusest

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja taara puiesteel Tartus
Kortermaja taara puiesteel Tartus Foto: Margus Ansu / Postimees

Robinson kinnisvara OÜ juhatuse liige Peeter Meusi sõnul hakkavad osad tudengid juba juunist endale üürikorterit otsima, sest ei soovi jätta otsimist kõrgperioodiks, kui on valik väiksem ja hinnad kõrgemad. Tema sõnul peavad tudengid üürikorteri puhul oluliseks eelkõige lähedust koolile.

Meusi sõnul on tudengite jaoks väga oluline asukoht ja viimasel ajal on lisaks kesklinnale nõutud ka Veeriku, Tähtvere ja Vaksali linnaosad. Viimastel aastatel on Tartu Ülikooli paljud hooned kolinud Veeriku kanti ja sinna ehitatakse ka uusi hooneid ja sellega saab üliõpilaste üürikorteri valikut põhjendada, lisas ta.

Tudengid korteri üürimisel väga nõudlikud ei ole, ütles Meus ja lisas, et oluliseks peetakse pesemisvõimalust ja osalist mööblit. «Muidugi jõukamad tudengid üürivad renoveeritud ja kallimaid kortereid ning väiksema rahakotiga tudengid otsivad tagasihoidlikumad eluaset, seega tudengite puhul on üürikorteri leidmine väga individuaalne,» lisas ta.

Kui kinnisvaraportaalis ilmub hea asukohaga ja soodsa hinnaga korter, siis kindlasti on see nädalaga üüritud, kuid mõned korterid lähevad ka ööpäevaga, ütles Meus. Tema sõnul sõltub korteri saaja omaniku nõudmistest. «On omanikke, kes vaatavad kõik kandidaadid üle, samas on neid, kes võtavad esimese reageerija,» lisas ta.

Tudengid, kes jätavad korteriotsingud augustisse, peavad arvestama, et hinnad 10-20 protsenti kõrgemad, märkis Meus ja lisas, et tegelikult need omanikud, kes on korteri üürimise väga hästi läbi mõelnud, ei tõsta oluliselt hinda.

Omanikud on aru saanud, et juulis-augustis üürihinna kõrgele seadmine võib viia sellele, et nad jäävad talveks oma üürnikust ilma, märkis ta. Tudengid, kes on suve lõpus natukene kallima üürikorteri muretsenud, leiavad endale talvel palju soodsama elamispinna, sest talvel on hinnad kõige madalamad, sõnas Meus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles