Poolik mänguväljak ohustab lapsi

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljakul on küll ehitusprahti ja potentsiaalselt ohtlikke kohti, kuid vähemalt väikeste laste emad selle pärast ei muretse, sest hoiavad järeltulijatel ise silma peal.
Mänguväljakul on küll ehitusprahti ja potentsiaalselt ohtlikke kohti, kuid vähemalt väikeste laste emad selle pärast ei muretse, sest hoiavad järeltulijatel ise silma peal. Foto: Kristjan Teedema

Murelik lugeja kurtis, et kuigi Forseliuse parki rajatud uhke mänguväljak peaks valmis olema, on tööd ilmselgelt pooleli ja koht lastele ohtlikku ehitusprahti täis.

Pärast mänguväljakul jalutamas käimist kirjutas Tartu Postimehe lugeja, et mitu kuud katki olnud metallkiik on lihtsalt väljakule jäetud, kõikjal on kaevatud auke, vedelevad ehituspraht ning suured maakivid. Juuresoleva sildi järgi on ehituse tellinud Tartu linn ja tööd oleksid pidanud lõppema juba juunis, ligi kuu aega tagasi.

Inga Kiudorf tavaliselt mänguväljakutega tegelevast Tartu haljastusteenistusest kinnitas, et linnal pole selle platsiga muud pistmist, kui et maa selle all kuulub Tartule. Ehitab seal ikkagi eelmisest sügisest väljaku ideega välja tulnud Karu lastehoid.

Väljaku ümber tuleb aed
Hoiu juhatuse liige Marko Silm nentis, et sildile on tõesti jäänud esimene, sügisel määratud ehitustähtaeg, kuid töö venib tunduvalt pikemaks.

Selles on oma osa huligaanidel, kes sügisel üles pandud atraktsioone talvel mõnuga lammutasid. Lõhuti kiiged, löödi katki plastist kaitseklaasid, sügisel katsetati ka grafitiga. «Ja mis seal salata, sealt on ka varastatud,» rääkis Silm, et minema on viidud üks liumägi.

Tööd on veel üksjagu, aga selle aasta jooksul peaks väljak valmis saama sellisena, nagu projekt ette näeb. Tahetakse lõpetada praegu pooleli hakkpuiduga rajad, istutada nii lilli kui puid ja ehitada väike paviljon.

Tulevikus jääb lõhkumisi ja rikkumisi loodetavasti vähemaks, sest ühes ülejäänud lisandustega plaanitakse ehitada väljakut ümbritsev aed, mis ööseks lukku keeratakse.

Nagu kokkulepe linnaga ette näeb, jääb mänguväljak endiselt kõigile soovijatele avatuks, välja arvatud need paar tundi, kui seal tegutsevad Karu lastehoiu põngerjad.

Rahvas käib ikka

Ehitus ei takista aga emadel järeltulijatega väljakul käimast. Reede pärastlõunal seal olnud naised rääkisid, et kuna väljak on kodule kõige lähemal, käiakse seal sageli ja hea meelega.

Võimalikud ohtlikud kohad neid aga ei hirmuta, sest nende endi lapsed olevat liiga väikesed, et neid silma alt ära lasta ja nad omapäi kuhugi ronima jõuaksid. Viga võivad küll saada hoopis suuremad lapsed, kes üksi sinna turnima läheksid.

Läheduses sobib väiksematele lastele mänguväljakuks veel Sõbra tänaval õigeusu kiriku juures olev plats. Atraktsioone on ka Ropka pargis, kuid need on mõeldud juba suurematele lastele ja noortele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles