Võru trükikoda võib hakata välja andma Läti maakonnalehte

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Aluksne rajooni ajaleht «Malienas Zinas» võib hakata trükivalgust nägema Võrus.
Läti Aluksne rajooni ajaleht «Malienas Zinas» võib hakata trükivalgust nägema Võrus. Foto: Malienas Zinas

Aktsiaseltsi Võru Täht trükikojas valmis mõni aeg tagasi Läti Aluksne rajoonilehe «Malienas Zinas» trükiproov. Kui trükikvaliteet lätlastele sobib, võib ellu ärgata aastakümnete eest soiku jäänud koostöö, mil Aluksne lehte trükitigi Võrus.


«Võru trükikoda võib üle aastakümnete hakata taas trükkima väljaannet, millest ükski trükitööline midagi aru ei saa,» märkis ASi Võru Täht juhatuse esimees Mäidu Helistvee ajalehele LõunaLeht.



Kuna Lätis Aluksne kohalikku lehte väljastanud trükikoda lõpetab tõenaoliselt tegevuse ning Võrus on lähim trükivõimalus, trükitigi hiljuti Võrus lätlaste lehe proovipartii. Rajoonilehe väljaandmise vastu pole Helistveel vähimatki.



«Kogemus on olemas, aastakümneid tagasi teise riigikorra ajal trükitigi Aluksne ajalehte Võrus. Piiride sulgumisega koostöö lõppes.»



Naabrite ajaleht «Malienas Zinas» on Helistvee sõnul mõneti võrreldav Eesti väiksemate maakonnalehtedega. Väljaanne ilmub kolm korda nädalas ja lehe trükiarv on 3000 ringis. Ajaleht kajastab kohalikke sündmusi, avaldab reklaami ning leinakuulutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles