«Tuhandeaastane Tartu» ilmus inglise keeles

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homsest on kõigil võimalik hansalaadalt osta kultuuriloolase Malle Salupere kirjutatud raamatut «Tuhandeaastane Tartu», mis nüüd on välja antud ka inglise keeles.

Paar aastat on huvilistel olnud võimalik soetada raamatut eesti ja vene keeles, kuid autori sõnul oli suur nõudlus ka ingliskeelse versiooni järele.

«Varasematel aastatel on hansalaadal palju raamatuid ostnud just kohalikud, kuid turistid ostavad ka,» lausus Malle Salupere. Tema sõnul on raamat väga heaks kingituseks ning ka see on üks põhjus, miks ajalooraamatuid armastatakse osta.

«Lapselapski ütles mulle, et linnas on palju huvitavam ringi käia, kui tead, mis tähendus ja ajalugu millelgi on,» lisas ta.

Autori sõnul annab raamat lühiülevaate Tartu ajaloost ning ka Tartu Ülikooli ajaloost, algusest tänapäevani. «Raamatus olev annab võimaluse teha jalutuskäigu Tartus ning saada infot ka kesklinna tähtsaimate vaatamisväärsuste kohta,» lisas Salupere.

Huvilistel on võimalik hansalaadalt osta raamatut kõigis kolmes keeles.

 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles