Kunagise Rahvaliidu juhtpoliitik Mai Treial kandideerib Keskerakonna nimekirjas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Treial
Mai Treial Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kunagise Rahvaliidu üks juhte, praegune Jõgeva linnavolikogu esimees, parteitu Mai Treial kandideerib sügisestel kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas.

Treial märkis Keskerakonna teatel, et on valmis jätkama Jõgeva linna juhtimist, kui linnakodanikud annavad selleks oma toetuse. Jõgeval peab ta enda sõnul oluliseks jätkata ühist tööd ettevõtjate, haridustöötajate ja kolmanda sektoriga. «Ka erakondade vaheline koostöö peab nii väikeses paigas toimima. Kohalikul tasandil on oluline, et juhtimises ja linna arengus osaleksid kõik huvigrupid. Vaid sellisel juhul saavutame parima toimiva terviku,» lausus ta.

Treial ütles Postimehele, et võimalikule erakonda astumisele ei ole ta veel mõelnud. Küll kinnitas ta soovi teha parteiga koostööd, mis tema sõnul on just eriti vajalik kohalikul tasandil.

Praegu parteitu Treial kuulus 1994. aasta lõpust Rahvaliitu, kust ta lahkus mullu suve hakul pärast seda, kui erakond oli ühinenud Eesti Rahvusliku Liikumisega ning muutnud nime Eesti Konservatiivseks Rahvaerakonnaks. Rahvaliidus oli ta aastaid erakonna aseesimees, samuti juhtis ta parlamendi viimases koosseisus lühiajaliselt partei fraktsiooni ning täitis ka erakonna ajutise esimehe ülesandeid.

Jõgeva volikogus asus Treial tööle pärast 2011. aasta kevadel toimunud riigikogu valimisi, kus Rahvaliit ei ületanud enam valimiskünnist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles