Politsei tabas Tartus viit last sõidutanud joobes juhi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Eile õhtul tabasid politseinikud tähelepaneliku helistaja teate peale Tartu linnas liigelnud joobes juhi, kelle autos reisis kaasa viis alaealist last.

Eile õhtul, 28. juunil kella 18 paiku sai Lõuna prefektuuri juhtimiskeskus teate Puusepa tänaval liikuvast sõidukist, mille juht võib olla joobes. Liikluspolitseinikud sõiduki sellelt samalt tänavalõigult ka tabasid ning kahtlasi manöövreid teinud juht peeti koheselt kinni.

Kia roolis oli 1957. aastal sündinud mees, kelle kontrollimisel indikaatorvahendiga tuvastati alkoholijoove. Kuna tõenduslikku alkomeetrisse mees oma seisundi tõttu füüsiliselt puhuda ei jõudnud, toimetati ta edasi ekspertiisi vereanalüüsiks ning sealt omakorda juba arestikambrisse kainenema. Politsei on antud sõidukijuhi ka varasemalt tabanud autoroolist ajal, mil mees oli alkoholijoobes.

Esialgsetel andmetel plaanis sõidukijuht liikuda Tartust Tallinnasse, endal autos kaasreisijateks viis alaealist noorukit vanuses 15-16 eluaastat. Viimased olid Tartus ujumisvõistlusel, sõidukirooli keeranud joobes mees oli nende treener. Politsei toimetas lapsed tagasi ujula juurde, kus nad saaks üle anda kainele juhile, kes nad pealinna toimetaks.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse välijuht Enn Virk ütles, et tähelepaneliku helistaja ja politsei koostöö võimaldas joobes juhi kiirelt liiklusest kõrvaldada ning seeläbi ära hoida ka võimalikud traagilised tagajärjed nii alaealiste laste aga ka kõigi teiste süütute kaasliiklejate osas.

Politsei julgustab kõiki liiklejaid joobekahtlusega juhti märganuna sellest korrakaitsjaid hädaabinumbril 110 teavitama, sest selline tähelepanelikkus teiste suhtes ning kiire sekkumine võib päästa inimelu. Kergemaid liiklusrikkumisi märganuna, mis ei nõua politsei kiiret sekkumist, saab teada anda liiklusliini 14900 numbril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles