Ingrami eemaldamine lõi kired lõkkele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängust eemaldatud Justin Ingram elas pahameele kohtunike vastu välja saaliukse peal.
Mängust eemaldatud Justin Ingram elas pahameele kohtunike vastu välja saaliukse peal. Foto: Margus Ansu

«See ei olnud kohtunike poolt hea otsus – viga oli, kuid mitte sihilik viga. Olen väga pettunud, vedasin oma meeskonda otsustaval hetkel alt.» Need sõnad kuuluvad Tartu Rocki korvpallimeeskonna ameeriklasest tagamehele Justin Ingramile. 1.41 jäi Rocki ja Kalev/Cramo vahelise Eesti meistriliiga finaalseeria kolmanda kohtumise kolmanda veerandaja lõpuni, kui Ingram üritas takistada Kalevi tsentri Bamba Falli viset. Kohtunikud leidsid, et tartlane ei püüdnudki mängida palli … Kuna see oli Ingrami jaoks selles kohtumises juba teine ebasportlik viga, saadeti ta platsilt minema.

Mängujuhita jäänud Rock ei suutnud Kalevile väga ohtlikuks saada ja kaotas 58:67. Kalev võib juba reedel Tartus seeria võidukalt lõpetada.

Ilmselt selgub täielik tõde, kas vilemeestel oli õigus või mitte, alles pärast olukorra videolindilt uurimist. Vahetult pärast mängu, kui esimesed emotsioonid olid lahtunud, valitsesid kaksipidi arvamused.

«Kui kuulud Kalevi leeri, tundub see vile kindlasti õige, Rocki leeris aga vale,» nentis Kalevi peatreener Alar Varrak, ent lisas, et tema hinnangul läks Ingram Falli õlast tõmbama ja sellist asja tulebki ebasportliku veaga karistada. Sama meelt oli Kalevi mängujuht Tanel Sokk: «Ma seisin seal kõrval. Palli peale ta ei läinud, kuid ma ei tea, kui kõvasti ta seal vastu käsi lajatas.»

Rocki peatreener Gert Kullamäe hoidus samuti kohtunike kritiseerimisest, kuid tunnistas, et tegemist oli väga valusa hetkega. «Kas seal oleks pidanud just ebasportliku vilistama … Vaatan olukorra üle ja kui mul on midagi öelda, siis helistan kohtunikele. Number on mul olemas.»

Pärast Ingrami platsilt lahkumist ja lisaks ka Rocki pingile antud tehnilist viga läks Tartu publik pöördesse – Kullamäe ergutuse saatel muutus kisa kõrvulukustavaks. Ilmselt avaldas see mõju ka kalevlastele. Neljast vabaviskest realiseerisid nad vaid ühe.

Kuna Varrak mõistis, et sellise surve all võivad mängijad murduda, võttis ta aja maha. «Mänguliselt polnud mul selleks mingit põhjust, ma ei võtnud isegi tahvlit välja, vaid püüdsin mehi rahustada,» selgitas Varrak.

Kuigi olukord oli kümne silmaga taga olnud Rocki jaoks emotsionaalselt soodne, ei suutnud ta publiku meeletut toetust ära kasutada. Järjest viskasid mööda Tanel Kurbas, Egidijus Dimša ja Kristo Saage ning viimast veerandaega alustati ikkagi Rocki 11-punktilisest kaotusseisust.

Kullamäe oli kodupublikule marulise toetuse eest äärmiselt tänulik. «Inimesed tulid meiega raskel hetkel kaasa ja toetasid meid väga kõvasti. Suur tänu neile,» sõnas ta. «Kahju, et me ei suutnud ikkagi august välja tulla. Aga me ei anna alla ja loodame, et ka publik meid ei jäta.»

Seeria neljas mäng peetakse Tartus juba homme. Varraku sõnul on tema üks peamisi ülesandeid hoida mehi liigsesse eufooriasse sattumast. Kalevi tagamehel Gert Dorbekul on varasemast sellise olukorra kogemus olemas. Ka kahel eelmisel hooajal on Kalev võitnud finaalseeria 4:0.

«Tean, et sellises olukorras on võidutunne väga kerge tulema, kuid teame, kui raskelt sellises mängus võidud tulevad,» rääkis ta. Sokk lisas: «Meil ei saa viimases mängus lihtne olema.»


Kolmas finaal:

Tartu Rock – Kalev/Cramo 58:67

Tartu: Kristo Saage 15 p, Vallo Allingu 14 p ja 6 lp, Justin Ing­ram 7 p, Egidijus Dimša 6 p, Valmo Kriisa 6 p

Kalev/Cramo: Frank Elegar 18 p ja 12 lp, Gary Wilkinson 17 p ja 10 lp, Tanel Sokk 9 p, Tyshaw Abbot 8 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles