Maadlejad katsusid rammu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalavahetusel maadeldi Maarjamaal koguni kolmel kreeka-rooma maadlusturniiril. Sellega anti veelkord jõuliselt märku sellest, et maadlussport on jätkuvalt mainekas.

FILA juhtkonnapoolsele üleskutsele - maikuu maadluskuuks, toetamaks olümpiamaadlust - anti sellega Eestimaalt esimene vastus. MTÜ Toeta Eesti Maadlust juhatuse liige Martin Plaser oli eeskujuna ka ise maadlemas. «Kehtna Liud» turniiri ta võitis, Georg Lurichi mälestusvõistlustel oli teine, teatas maadlustreener Voldemar Press.

Koosa maiturniiril osalesid Reno-Rene Padar, Robin Johannes Padar, Markos Tadolder (kõik Luunja MK Jaan maadluspoisid). Tartu Valla SK esindaja Karli Pärna võitis oma kaalukategoorias, Raineri Grossbergi (TÜ ASK) auhinnakogu täienes taas - esikoht.

G.Lurichi mälestusvõistlustel pälvis tartlastest kiidusõnu eelkõige Hardo Toots (Kalev/Englas SK), kes võrdväärses heitluses Sankt-Peterburi esindaja Russlan Issakoviga (oma kodulinna meister ja FILA võistluste medalivõitja). Ta jäi -84 kg kehakaalus venelasele napilt alla. Võistlussüsteemist tulenevalt tuli kolmas koht tartlasele Silver Tõgenile (EMÜ SK).

Magnus Piirits (TÜ ASK) võistles taas tavalisest võistluskaalust (-66 kg) raskemas kategoorias ja sai -74 kg kaalus samuti pronksise autasu.

Raskekaalus alistus Kaarel Maaten (EMÜ SK) Sankt-Peterburi esindajale ja oli teine.

Juba homme sõidavad Eesti kadettide-juunioride-seenioride koondised Rootsi, Põhjamaade meistrivõistlustele. Tartlastest arvati koondisse Kaarel Maaten (-120 kg EMÜ SK)), Kristjan Press (-66 kg Kalev/Englas SK) ja maakonnast on kadettide koondises Keyt Muuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles