Kõrgel kriminaalhooldusametnikul lasub võltsimiskahtlus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla.
Tartu vangla. Foto: Sille Annuk.

Vanglateenistus saadab prokuratuuri kuriteokahtluse hindamiseks materjalid seoses Tartu vangla Valga kriminaalhooldustalituse juhataja Margus Malleuse protokollide võltsimisega, Malleus ise on distsiplinaarmenetluse tulemusena vallandatud.

Justiitsministeeriumi vanglateenistuse ametnikud leidsid kontrolli käigus, et osad Malleuse dokumendid, mis pidid tõendama Malleuse kokkusaamisi oma kriminaalhooldusalusega, on võltsitud, teatas justiitsministeerium.

Nimelt oli ta lasknud ühel kriminaalhooldusalusel allkirjastada tagantjärele registreerimislehti kriminaalhooldusametniku juures käimise kohta, kuigi tegelikult neid kohtumisi ei toimunud.

Malleus tunnistas Tartu vangla korraldatud distsiplinaarmenetluse käigus, et andis paberite tõepärase väljanägemise huvides kriminaalhooldusalusele erinevad pastapliiatsid, millega viimane kirjutas kohtumiste toimumise kohta eri kuupäevade juurde oma allkirjad.

Kriminaalhooldusalune peab andma allkirja siis, kui ta kindlaks määratud aegadel kriminaalhooldusametniku juures käib.

Selliste kohtumiste eesmärk on kontrollida, kas hooldusalune täidab talle seatud kohtu nõudeid ning hoolitseda, et kriminaalhooldusalune ei muutuks vabaduses viibides ühiskonnale ohtlikuks.

Distsiplinaarmenetluse tulemusena on Margus Malleus Tartu Vangla direktori käskkirjaga vallandatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles