Ehitaja korjas õhtul tellingud võõralt maalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ehitusjärgus maja aadressil Oa 10c.
Pildil ehitusjärgus maja aadressil Oa 10c. Foto: Margus Ansu / Postimees

Supilinnas Oa tänavale garaaži asemele kortermaja ehitav Marko Perv saatis südaööl kirja, et Herne 21 krundilt on mõni tund varem eemaldatud kõik tellingud ja ehitusjäätmed.

Tartu Postimees kirjutas täna, et need tellingud olid Herne 21 krundile ehk võõrale maale pandud selle omanikult luba küsimata, peale selle oli arendaja võõralt maalt saaginud puid, mis päädis suure tüliga.

Perv kirjutas öösel veel, et ta palus naabritelt luba kohe hommikul alustada haljastuse taastamisega nende kinnistul, kuid ei saanud seda luba.

Täna päeval edastas Perv ajalehele koopia vabanduskirjast krundi omanikule Kadri Rebasele, kus ta vabandab arusaamatuste ja ebameeldivsute pärast, mida Kadri Rebase tütred on pidanud üle elama. Samuti palub ta luba hüvitada tekitatud kahju ja aidata kaasa Rebaste krundi heakorrastamisel.

«Olen huvitatud rahumeelsest lahendusest ja kinnitan, et ei ole kunagi soovinud Teile ega Teie pereliikmetele tekitada muret. Palun võtke vastu minu vabandus ning lubage tekkinud olukord Teile heastada,» kirjutab Perv.

Tartu linnavalitsuse sisekontrolliteenistus on aga alustanud uurimist, mis puudutab Oa 10b ehitusõiguse andmise menetlust. Teenistuse juhataja Raivo Bachmann selgitas, et esmapilgul tekitab küsimusi projektile naabrite kooskõlastuse küsimiseks jäetud väga lühike tähtaeg ja sisekontroll analüüsib, kas see on tavapärane praktika.

«Mis puudutab ehitusõiguse menetlust, kui tekivad probleemid, et inimesi ei ole piisavalt kaasatud, võtan väga südamesse,» ütles Tartu abilinnapea Raimond Tamm. «Nüüd on sisekontrolli ülesanne selgitada, kuidas kaasamine on läbi viidud ja kuidas on see toimunud teiste juhtumite pinnalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles