Küüt ei kaalu praegu ametist lahkumist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei peadirektor Raivo Küüt.
Politsei peadirektor Raivo Küüt. Foto: Politseiamet

Politseipeadirektor Raivo Küüt tõdes, et Ida politseiprefekti kinnipidamine neljas kuriteos kahtlustatavana on äärmiselt kahetsusväärne, kuid praegu ei kaalu ta juhtumi tõttu ametist lahkumist.

«Tegemist on äärmiselt kahetsusväärse ja tõsise juhtumiga. Samal ajal on mul hea meel, et niisugused asjad  tulevad avalikuks,» tõdes politseipeadirektor Raivo Küüt Ida prefekti Aivar Otsalti kinnipidamist kommenteerides.

«Kõikvõimalike kuritegelike ilmingute avastamiseks politseis oleme teinud pidevat  ja väga tihedat koostööd kaitsepolitseiga. See töö jätkub, sest meie eesmärk on igal juhul vabaneda inimestest, kes on seotud korruptsioonimaiguliste tegude või muude kuritegudega.»

Küüt on veendunud, et  politsei read peavad olema puhtad. «Taoliste juhtumite ilmsikstulek ja niinimetatud sisemine enesepuhastamine annab meile võimaluse muutuda tugevamaks ja usaldusväärsemaks organisatsiooniks turvalisuse tagamisel.»

Politseiameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Anne Osvet ütles Postimees.ee'le, et praegu ei ole politseipeadirektor kaalunud juhtumi tõttu ametist lahkumist. Osveti sõnul on juhtumi asjaolud alles uurimisel, kuid politseiamet on võtnud juba praegu väga resoluutse seisukoha, et ei tolereeri sellist käitumist ning soovib oma read ebaausatest ametnikest puhastada.

Kapo jätkas täna Lõuna prefektuuri kriminaalpolitseinike suhtes algatatud kriminaalasjas menetlustoiminguid, mis puudutavad Ida politseiprefekti Aivar Otsaltit  ja Lõuna prefektuuris töötavat ülemkomissari Raivo Kiiska.

Kaitsepolitsei pidas täna hommikul kinni Otsalti kahtlustatuna grupiviisilises omastamises, eraviisilise jälitustegevuse korraldamises, relvade ebaseaduslikus käitlemises ning ebaseaduslikule jahile ja kalapüügile kaasaaitamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles