Piltuudis: Maamessi korraldajad ei oota ilmataadilt armuande

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Maamessi toimumispaigast, Tartu Näituste territooriumilt.
Lumekoristus Maamessi toimumispaigast, Tartu Näituste territooriumilt. Foto: AS Tartu Näitused

Pika talve järel ei söanda Baltimaade suurima maaelumessi korraldajad ilmataadi peale lootma jääda, vaid koristavad Maamessi platsi ise puhtaks.

Messikeskuse teatel ohustab ka sel aastal hiline kevad juba 18. - 20. aprillil Tartus peetavat suurüritust. Isegi, kui lumi jõuab selleks ajaks sulada, vajab maapind tahenemist, sest messile tuuakse välja kõige suurem ja raskem põllumajandustehnika.

«Kaks aastat tagasi oli meil umbes samalaadne olukord,» rääkis Maamessi peakorraldaja Margus Kikkul. Ka siis kattis tüse lumekiht messiala veel märtsi lõpus ning pärast lume äravedamist tahendas kevadpäike ja –tuul maa kiiresti.

Lumekoristus algas täna. Töö maht on suur, kuna sügisese laienduse tulemusena on Maamessi ekponentidele mõeldud territoorium kasvanud 50 000 ruutmeetrini.

Margus Kikkuli hinnangul on olukord lumega keeruline, kuid ürituse edasilükkamine ei tule kõne alla. Kahekümne esimest korda toimivale Maamessile on praeguse seisuga registreerunud 320 eksponenti kaheksast riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles