Peagi algab Annelinna mänguväljaku ehitus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikuarhitektuuribüroo Tajuruum koostatud projekti järgi näeb mänguplats lõunaküljelt vaadatuna välja selline.
Maastikuarhitektuuribüroo Tajuruum koostatud projekti järgi näeb mänguplats lõunaküljelt vaadatuna välja selline. Foto: Tartu linnavalitsus

Tänavu rajab linn lastekaitsepäevaks mänguväljaku Annelinna, see tuleb Anne 55a krundile. Ehitus on plaanitud aprilli- ja maikuusse.

Sel nädalal kuulutas linnamajanduse osakond välja riigihanke, otsimaks firmat, kes kujundaks muruplatsist 1. juuniks 3930 ruutmeetril laiuva mänguplatsi.

Pakkumised on plaanis avada 18. märtsil. Vajalikud tööd loodab linnavalitsus tehtud saada 62 000 euro eest.

Kortermajade juurde

Avaliku mängukoha just sellele krundile rajada otsustas linnavalitsus seetõttu, et läheduses asuvad suured kortermajad. Lisaks neile mitmed lasteasutused, nagu kommertsgümnaasium, Descartes’i lütseum, lasteaiad Krõll, Poku ja Pääsupesa, märkis linnamajanduse osakonna haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma.

Väljakut ehitades lähtub linn 2011. aastal kinnitatud vabaõhu mängu- ja spordiväljakute teemaplaneeringust. Maastikuarhitektuuribüroo Tajuruum koostatud projekti järgi tulevad platsile kiiged, karussell, ronimisseade, lauatenniselaud, liivakast ja liurenn.

Samuti tuleb ehitajal rajada turvaaladele lapsesõbralikud katted, asfaldist juurdepääsuteed, istumiskohad, jalgrattahoidjad ning valgustus ja haljastus.

Mullu tegi linn lastekaitsepäevaks mänguväljaku koos ministaadioniga Tamme staadionile. Tulevaste, järgnevatel aastatel kerkivate mänguplatside võimalikke kohti ei ole esialgu veel arutatud, ütles Põldma.

Kalda tee kortermajade 6, 8 ja 10 vahele rajatav väljak on positiivne uudis eelkõige kohalikele elanikele.

«Meie rajoonis pole lastel kusagil mängida,» kinnitas Kalda tee 8 korteriühistu juht Nadežda Bahtina. Tema sõnul pole majas praegu küll väga palju lapsi, kuid kui nende koduhoovi tekib mänguplats, tunnevad nad sellest kindlasti rõõmu. «Tulevad ka pingid, kus vanematel inimestel on hea istuda ja laste mängu vaadata.»

Et uue platsiga kaasneb lärm ja kilkamine, seda Bahtina ei pelga. Liiatigi asuvad majad väljakust pisut kaugemal.

Ammu vaja

Tartu Korteriühistute Liidu juhataja ning Anne 61 ühistu esimees Anne Valk tõdes, et mänguväljakute teema on liidu koosolekutel ikka ja jälle üles kerkinud. «Mänguväljakuid on Annelinna juba ammu juurde vaja,» rõhutas ta.

Üks väljak on küll Nõlvakul, väike Sõpruse ringi kõrval ning ka Anne kanali ääres saab mängida, kuid asumi keskel lustimisvõimalusi kindlasti napib. «See on linna poolt väga õige samm,» tõdes Valk.

Väikese mänguväljaku rajas Anne 61 ühistu oma maja lastele mõeldes aastate eest oma krundile. Seda kasutavad aktiivselt aga kõik ümberkaudsed elanikud. «Me ei keela kellelgi seda kasutada, me näeme, et noortel peredel ei ole kuhugi minna,» lisas Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles