Maailma kummalisemate linnade nimistusse jõudis Tartu Supilinn

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinnale tüüpiline vaade.
Supilinnale tüüpiline vaade. Foto: Margus Ansu

Tänavanimedega nagu Kartuli, Herne, Oa ning kunagisest hüüdnimest päris nimeks saanud Supilinna linnaosa Tartus on pälvinud reisiajakirja «Travel and Leisure» tähelepanu. Ajakiri paigutas Supilinna 15 maailma kummalisema linna hulka.

Ajakirja hinnangul seisab Supilinna eripära nii nimes, tänavanimedes kui ka tema erilisuses, vaadeldes Tartut tervikuna. Linnajagu meenutab oma puust majadega 19. sajandi slummi ning paistab, et see on oma aega ära külmunud, lisatakse artiklis.

Lisaks Supilinnale võib nimistust leida veel Norras asuva Longyearbyeni. Selle linna omapära seisneb selles, et seal ei tohi surnuid matta, kuna jääkarud kipuvad lahkunuid omakste meelehärmiks välja kaevama.

Venemaa linn Elista äratas ajakirja tähelepanu oma hiiglasliku malelauaga linna keskväljakul.

Thames Town Hiinas paistab aga silma oma suure Euroopa-armastusega, sest just selle nimega Shanghai linnaosa näeb välja justkui tüüpiline linn Inglismaal. Olemas on Inglismaa linnadega identsed majad ja isegi punased telefonipaviljonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles