Prokurör: politseinikud tekitasid keskkonnale üle 43 000 krooni kahju

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud tekitasid keskkonnale kahju üle 43 000 krooni.
Politseinikud tekitasid keskkonnale kahju üle 43 000 krooni. Foto: Margus Ansu

Kaitsepolitsei pidas kahe päeva jooksul kinni viis Tartu kriminaalpolitseinikku, kes tekitasid prokuratuuri hinnangul ebaseadusliku jahipidamise käigus keskkonnale kahju rohkem kui 43 000 krooni, teatas Reporter.ee.

«Sisuliselt tähendab see loomade küttimist, milleks isikutel puudus luba,» rääkis juhtivprokurör Margus Gross. «Samuti küttimist tulirelvadega, millega toimetamiseks puudus neil luba. See summa, mis nad keskkonnale kahju tekitasid, on rohkem kui 43 500 krooni.»

Lisaks kahtlustatakse mehi jälitustegevuseks mõeldud sularaha omavolilises kasutamises.

«Kontroll raha kasutamise üle on tegelikult väga rangelt reglementeeritud ja kontrolli teostab jälitustegevuse juht, kes Lõuna prefektuuris on kriminaalosakonna direktor,» rääkis Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv. «Raha antakse politseinikele selleks, et nad saaks teha teatud kriminaalpolitseilisi toiminguid, mis on vaja ühe või teise kriminaalasja menetlemisel.»

Viiest mitmes ametialases kuriteos kahtlustatavast politseiametnikust kolm on praeguseks võetud vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles