Uuest filmist räägivad selle tegijad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hardi Volmeri käe all on valminud ajalooline armastusfilm «Elavad pildid», mis tuli ekraanidele eelmisel nädalal. Täna kell 19 tuleb režissöör Tartu Elektriteatris (Uue Teatri hoones, Lai 37) seansile, kaasas stsenarist Peep Pedmanson ning osatäitjad Peeter Volkonski, Maria Soomets ja Morten Jõgi.

133-minutiline film jälgib Helmi elu ühes Tallinna majas läbi 20. sajandi. Helmi kodu jõuab olla saksa salong, revolutsioonimuuseum ja töölisklassi ühiskorter. Heitlikes aegades püsib muutumatuna vaid hoone allkorrusel tegutsev kinosaal, kus mehaanik Julius paiskab ekraanile elavaid pilte.

Hardi Volmer on ühendanud linateosesse nii varajase tummfilmi groteski kui ka kino kuldaja melodraamat, nii eepikat kui ka komöödiat.

Filmis mängivad teiste hulgas Sandra Uusberg, Priit Võigemast, Anu Lamp, Tõnu Oja, Ita Ever, Aarne Üksküla, Ain Mäeots ja Marika Vaarik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles