Valga-Tartu raudteelõik peaks valmima aasta lõpuks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Margus Ansu

Eesti Raudtee jätkab Valga-Tartu lõigul eelmisel aastal alanud ulatuslikku kapitaalremonti, jaanuarist peaks antud teelõigul saama sõita kiirusega 120 kilomeetrit tunnis.

Valga-Tartu trassi remont aitab oluliselt edasi Rail Baltica projekti, see raudteelõik oli seni tehniliselt väga halvas korras, töö on küll esialgsest graafikust maas, kuid selle aasta lõpuks peaks remont tehtud saama, kogu Eestit läbiv Rail Baltica trass valmib ülejärgmiseks aastaks, vahendas ERR Uudised.

Mullu remonditi Valga-Tartu lõigul ligi 30 kilomeetrit peateed, tänavu on jäänud teha sellest mõni kilomeeter vähem: remonditakse Valga-Sangaste ja Elva-Tartu lõiku, uuendatakse jaamade siseseid teid ja vahetatakse välja üle kolmekümne pöörangu.

«Kiirus on projekteeritud enamusel lõikudest 120 km/h, üksikud kõverad jäävad, kus ei saa tehniliselt nii kiiresti sõita, kuid neid on vähe, korda saavad ka sideliinid, signalisatsioonisüsteemid ja ülesõidud,» rääkis ASi Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann.

Remondi tõttu reisirongiliiklust praegu Valga-Tartu vahel ei toimu, kuid Eesti Raudtee juhid lubavad, et jaanuarist pole reisirongide liikumiseks enam tehnilisi takistusi.

Et kiirus tõuseb, on võimalik taastada ka Tallinnast või Tartust Riiga kulgev reisirongiliin, praegu saab rongiga sõita Valga ja Riia vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles