Tulekahju nõudis Valgas inimelu

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elumaja põleng. Pilt on illustratiivne.
Elumaja põleng. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeva, 18. veebruari õhtul puhkes tulekahju Valgas Talve tänaval, kus põles kahekorruseline elumaja. Põlengus hukkus vanem meesterahvas.

Häirekeskus sai teate tulekahjust eile kell 19.43. "Päästjad olid sündmuskohal viie minutiga, selleks ajaks olid leegid juba akendest väljas," rääkis päästeameti Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Tiit Piiskoppel.

Vanem naisterahvas pääses majast esialgse info kohaselt ise välja ja toimetati kiirabiga haiglasse.  "Õnnetuspaigalt laekus info, et majas võib olla veel üks inimene. Suitsu sukeldumise käigus leiti majast hukkunud vanem meesterahvas," rääkis Piiskoppel.

Põleva maja küljes ketis olnud koerad päästeti. Hiljem leiti majast veel üks hukkunud koer.

Sündmuskohal olnute sõnul võtsid leegid maja üle võimust suure kiirusega. Naabruses elav Raivo oli arvutiga internetis, kui järsku kadus majast elekter. "Paar minutit oli elekter kadunud, läksin välja vaatama, et mis lahti on ja nägin, et eemal põleb maja suure leegiga," rääkis ta.

Tulekahjukohal töötasid päästjad Valga, Tõrva ja Antsla päästekomandodest. Päästetööd juhtis Valga vanemoperatiivkorrapidaja. Kohal oli ka Valga kiirabibrigaad. Piiskoppeli sõnul saadi tulekahju kontrolli alla kell 20.42.

19. veebruari lõuna paiku sai häirekeskus teate, et sama hoone aknast tuleb sinist suitsu. Üks kohale läinud Valga päästjatest selgitas Valgamaalasele, et  maja laealused konstruktsioonid vajasid ruutmeetri ulatuses järelkustutamist. Olukord saadi kontroli alla veerand tunniga.

Menetlusinspektori hinnangu kohaselt võis põleng alguse saada külmutuskapi rikkest.

Sellel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud kümme inimest.

Copy
Tagasi üles