Igor Tõnu Tassi valdused laienesid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Igor Tõnu Tass, Tartu kunstikooli kass, elab kui kuninga kass: talle avatakse kõik uksed, ta magab koopiamasina peal ja kapis ning oma liivakast on koolipere sel täieõiguslikul liikmel igal korrusel. Vähe sellest – nüüd ehitas kunstikooli administraator Jaanus Hiis talle neljanda korruse rõdule ka lumekindluse, mille lugupeetud kass kohe omaks võttis.

Eilse fotosessiooni alguses kompas Igor Tõnu Tass oma kindluses kõigepealt pisut pinda ja seadis end siis vaatetornis mugavalt sisse. «Lõuna ajal on Igor veidi uimane,» vabandas Tartu kunstikooli direktor Kadi Kreis. «Hommikuti ootab ta meie rahvast aknal ja käib ka esimestes tundides. Õpilaste tööde hindamisele saabub esimesena kass ja alles tema järel tuleb komisjon. Õppenõukogus ta mõnikord tukub, mõnikord töötab kaasa.»

Ilmselt 2010. aasta kevadel sündinud Igor Tõnu Tass oli sama aasta sügiseni Karlova hulgus. Ühel heal päeval lasi administraator kooli ukse taha tulnud triibiku fuajeesse, kass vaatas koha üle ja otsustas, et see just valmis saanud maja koos seal tegutsevate inimestega ongi temale mõeldud.

Et kassi päritolu oli teadmata, pani koolipere poliitilise korrektsuse huvides talle nimeks Igor Tõnu Tass. Väga läikiva karvaga trullakas Igor Tõnu Tass elab annetustest, peale suure elamise on tal ka oma lehekülg suhtlusvõrgustikus Facebook.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles